Νυχτερινή αποζημίωση: «Υπόσχεση» Παναγιωτόπουλου για καταβολή μόνο του 2020

ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Από το υπουργείο Οικονομικών εξαρτάται και πάλι η υπόσχεση που έδωσε ο ΥΕΘΑ στη Βουλή για νέα ΚΥΑ ώστε να αποζημιωθεί η νυχτερινή απασχόληση των στρατιωτικών μόνο για το 2020

 

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος απάντησε σε ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ, στην οποία ανέφεραν μεταξύ άλλων, ότι τα στελέχη δεν έχουν λάβει καμία αμοιβή για τη νυχτερινή τους εργασία, όπως νομοθετήθηκε το 2017, καθώς και ότι από την 01/01/2017 δεν λαμβάνουν ούτε το επίδομα επιχειρησιακής ετοιμότητας, εφόσον δεν καταβάλλεται η ως άνω αποζημίωση για τη νυχτερινή τους εργασία.

Ο υπουργός αφού αναφέρθηκε στην άρνηση μέχρι σήμερα του υπουργείου Οικονομικών να υπογράψει την σχετική ΚΥΑ (σ.σ. για την καταβολή της ειδικής αποζημίωσης στο μόνιμο στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που εργάζεται κατά τις νυχτερινές ώρες) λόγων των δημοσιονομικών ανακοίνωσε ότι «βούληση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι η άμεση προώθηση νέου σχεδίου ΚΥΑ, προκειμένου να ρυθμιστεί το ζήτημα για το τρέχον οικονομικό έτος (2020).

Ο ΥΕΘΑ προειδοποιεί ότι «σε κάθε περίπτωση συνεργάζεται στενά με το υπουργείο Οικονομικών, εξαντλώντας στη βάση της εκάστοτε υπάρχουσας δημοσιονομικής πραγματικότητας όλα τα περιθώρια. Σε κάθε περίπτωση όμως η πολιτική που θα εφαρμοσθεί, ανήκει στην αρμοδιότητα του εν λόγω υπουργείου, διευκρινίζει περαιτέρω».

Η εξέλιξη αυτή σίγουρα δε θα χαροποιήσει απόλυτα τους στρατιωτικούς καθώς πρέπει πρώτα να το δουν στην πράξη αφού γίνεται αντιληπτό ότι όλα συνεχίζουν και εξαρτώνται από το υπουργείο Οικονομικών όσο καλή πρόθεση και να έχει ο ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλος. Την ίδια στιγμή έστω και αυτή η υπόσχεση αφορά την αποζημίωση για το 2020 και αφήνει έξω τα προηγούμενα χρόνια δηλαδή 2017, 2018, 2019 ώστε να δοθούν αναδρομικά.

Να υπενθυμίσουμε ότι το ζήτημα «σέρνεται» εδώ και τρία χρόνια με τους στρατιωτικούς να βλέπουν να περνάει ο καιρός, οι υπουργοί να αλλάζουν όπως και οι κυβερνήσεις αλλά να μην γίνονται οι τελικές ενέργειες ώστε να λάβουν αυτά που δικαιούνται αυξάνοντας τον φόβο ότι μπορούν ακόμα και να χαθούν. Και όλα αυτά τα τρία χρόνια κάθε φορά που έθεταν το ζήτημα στο ΥΠΕΘΑ η απάντηση ήταν ότι πρέπει να εκδοθεί ΚΥΑ ώστε να καταβληθεί η αποζημίωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ