Ο Ακάρ μοιράζει απειλές στον ελληνικό λαό και εμείς θέλουμε να κάνουμε διάλογο μαζί του!

ΑΚΑΡ ΛΙΒΥΗ

Στην Αθήνα μπορεί να προετοιμάζεται η κυβέρνηση για διάλογο με την Τουρκία αλλά όπως φαίνεται ο δρόμος είναι στρωμένος με απειλές πολέμου.

Μετά από τις πρόσφατες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκικου ΥΠΕΞ ήρθαν και οι σημερινές από τον Τούρκο υπουργό Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, από την Λιβύη να στείλουν μήνυμα στην Αθήνα ότι η Τουρκία αν δεν αρπάξει αυτά που ζητάει θα ακολουθήσει τον δρόμο της έντασης και της ανοιχτής αντιπαράθεσης.

Η επίθεση που εξαπέλυσε κατά της Αθήνας από τη Λιβύη ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, είναι ενδεικτική του κλίματος που δημιουργεί η Τουρκία κάνοντας λόγο για προβοκατόρικες ενέργειες, με αφορμή τις εξοπλιστικές ενέργειες της Ελλάδας.

«Αγοράστε όσα αεροσκάφη θέλετε, όσα υποβρύχια, όσα πλοία θέλετε. Δεν σας αρκούν. Δεν αρκούν. Ό,τι είναι να συμβεί στον αγαπητό ελληνικό λαό, θα συμβεί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χουλουσί Ακάρ, σχολιάζοντας τις εξοπλιστικές δαπάνες της Ελλάδας που έχουν ανακοινωθεί για τον εκσυγχρονισμό των τριών σωμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σε ένα κρεσέντο παραλογισμού αναφέρθηκε ακόμα και στις δυσκολίες της ελληνικής οικονομίας: «Οι Έλληνες γείτονές μας ακολουθούν μία λάθος πολιτική που θα προσθέσει ακόμη περισσότερο βάρος στην ήδη άσχημη οικονομία τους, θα είναι εις βάρος της ευημερίας και θα επιδεινώσει τη ζωή του λαού τους. Είναι γνωστή η κατάσταση της οικονομίας της Ελλάδας. Έχουν προβλήματα. Όμως παρά τα προβλήματα και με κόστος τη μείωση του φαγητού, της ένδυσης, του μισθού του κάθε Έλληνα πολίτη, ξεκίνησαν μια εκστρατεία εξοπλισμού, μια ξέφρενη μόδα εξοπλισμού».

Στις δηλώσεις του κατά την επίσκεψή του στη Λιβύη, είχε εξαπολύσεις νωρίτερα απειλές κατά του στρατάρχη Χάφταρ, κατηγόρησε εκ νέου την Αθήνα, υποστηρίζοντας ότι, «οι Έλληνες γείτονες μας κάνουν προβοκατόρικες ενέργειες, κάνουν προκλητικά βήματα και αυξάνουν την ένταση στην περιοχή. Και καλύπτουν όσα κάνουν οι ίδιοι και αποκρύπτουν τις προσπάθειες μας για διάλογο, για ειρηνικές μεθόδους οι οποίες συμβαδίζουν με το διεθνές δίκαιο. Το έχουν κάνει συνήθεια. Οι προσπάθειες της Τουρκίας είναι πραγματικά αξιοθαύμαστες απέναντι στις προκλήσεις της Ελλάδας».

Οι πληροφορίες όμως που διοχετεύονται από την Αθήνα παραμένουν ότι τον Ιανουάριο προετοιμαζόμαστε να ξεκινήσουν ελληνοτουρκικό διάλογο για να εξυπηρετήσουμε τα συμφέροντα των Ευρωπαίων και να αποφύγουν για πολλοστή φορά τις κυρώσεις στην Τουρκία. Κάποιος να μας τελικά ποια είναι και από που καθορίζεται η ελληνική γραμμή απέναντι στη Τουρκία πριν οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο topics.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ