Ο Ακάρ χλευάζει τους Ευρωπαίους για τη Λιβύη και την επιχείρηση «Ειρήνη»

ΑΚΑΡ

«Βγάζει τη γλώσσα» στους Ευρωπαίους ο Ακάρ για τη Λιβύη και την επιχείρηση «Ειρήνη» την οποία χαρακτηρίζει παράνομη

 

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, εξαπέλυσε επίθεση στις ευρωπαϊκές χώρες  που ξεκίνησαν τη ναυτική επιχείρηση «Ειρήνη», θεωρώντας ότι αυτή πρόκειται να στηρίξει τον επικεφαλής Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), Χαλίφα Χαφτάρ, όπως αναμεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο. Την ίδια στιγμή αρνήθηκε θανάτους ή τραυματισμούς Τούρκων στρατιωτικών ή πρακτόρων στη Λιβύη σε αντίθεση με τα όσα είχε υποστηρίξει ο ίδιος ο Ερντογάν.

Μάλιστα, έθεσε ερωτήματα για τη νομιμότητα αυτής της ναυτικής επιχείρησης, που ξεκίνησε από ορισμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης την περιοχή, από την άποψη του διεθνούς δικαίου, καθώς και τις διαστάσεις της συνεργασίας τους με τον ΟΗΕ, σημειώνοντας ότι «έχουν προβλήματα μεταξύ τους, κάποιες από αυτές τις χώρες οι οποίες θέλουν να είναι ενωμένες σε αυτό το θέμα».

Ο Ακάρ τόνισε ότι «ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι εάν υπάρχει ειρηνική ή πολιτική λύση στη Λιβύη, η κυβέρνηση που αναγνωρίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη θα μεριμνήσει για ότι γίνεται στην περιοχή και θα παρακολουθεί αυτή τις προσεγγίσεις των πλοίων, που εισέρχονται στη λιβυκή επικράτεια».

Πρόσθεσε ότι η «νόμιμη» κυβέρνηση της Λιβύης του Φαγιέζ αλ Σάρατζ δεν έχει κάνει αίτημα για τον έλεγχο του εμπάργκο και ότι αυτή η επιχείρηση της «Irine»/ Ειρήνης έχει σκοπό μόνο να υποστηρίξει τις δυνάμεις του Χαλίφα Χαφτάρ.

Ο Ακάρ επεσήμανε ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα συνεχίσουν να κάνουν αυτό που πρέπει να γίνει στη Λιβύη στο πλαίσιο της θεμιτής υποστήριξης, προσθέτοντας ότι «μετά από πρόσκληση της λιβυκής κυβέρνησης που αναγνωρίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη, η Τουρκία συνεργάζεται στη Λιβύη στον τομέα της στρατιωτικής εκπαίδευσης.

Είπε χαρακτηριστικά ότι «δεν υπάρχει νεκρός, τραυματισμένος ή απώλεια μεταξύ των τάξεων μας μέχρι σήμερα και λαμβάνουμε όλα τα μέτρα στο πλαίσιο αυτό».

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ