Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συναντήθηκε με τον «αναβαθμισμένο» σε Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας Α. Ντόκο

ΑΓΕΕΘΑ ΦΛΩΡΟΣ - ΝΤΟΚΟΣ

armynow.gr google newsΟ Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του με τον Δρ. κ. Αθανάσιο Ντόκο, στο πλαίσιο τη ανάληψης των καθηκόντων του ως Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στις τρέχουσες εξελίξεις στην περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Μεσογείου, στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή λόγω της προκλητικής και παραβατικής συμπεριφοράς της Τουρκίας, καθώς και στους τρόπους αντιμετώπισης των τουρκικών προκλητικών ενεργειών έναντι της χώρας μας.

Να σημειωθεί ότι ο Δρ. Αθανάσιος Ντόκος ήταν αναπληρωτής και ανέλαβε Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας με εντολή του Πρωθυπουργού μετά την απομάκρυνση του Ναύαρχου Διακόπουλου. Ο Ναύαρχος υποχρεώθηκε σε παραίτηση από το Μαξίμου καθώς με δηλώσεις του αποκάλυψε πως το Oruc Reis έκανε έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Αλλά και ο ίδιος ο Αθανάσιος Ντόκος δημιούργησε μεγάλη αναστάτωση στο Μέγαρο Μαξίμου και μάλιστα κατέθεσε την παραίτησή του μετά από δηλώσεις στις οποίες υποστήριζε την συνεκμετάλλευση του Αιγαίου.

Συγκεκριμένα σε συνέντευξή του στον Φιλελεύθερο, ο κ. Ντόκος είχε πει: «Εφόσον ανακαλυφθούν σημαντικά κοιτάσματα στο Αιγαίο ή (το πιο πιθανόν) στην Ανατολική Μεσόγειο, εφόσον το κοίτασμα εκτείνεται στις θαλάσσιες ζώνες και των δύο χωρών (περίπτωση Κατάρ-Ιράν), εφόσον η ποσότητα, η τιμή και οι τάσεις απομάκρυνσης από τα ορυκτά καύσιμα επιτρέψουν την εμπορική εκμετάλλευση του κοιτάσματος και, τέλος, εφόσον η Ελλάδα αποφασίσει ότι αυτό τη συμφέρει, τότε θα μπορούσε να διαπραγματευθεί μια συμφωνία συνεκμετάλλευσης με ποσοστά που θα καθοριστούν σύμφωνα με τα συμφωνημένα θαλάσσια σύνορα».

Το ίδιο αίσθηση έκανε αργότερα και η δήλωσή του ότι «Επενδύσαμε στον Χάφταρ αλλά τώρα μετρά μέρες» δημιουργώντας και πάλι εκνευρισμό στο Μαξίμου και στον Πρωθυπουργό ο οποίος όμως τελικά τον επιβράβευσε αναβαθμίζοντας τον σε Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας από αναπληρωτή.

Η συζήτηση πάντως του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ με τον Αθ. Ντόκο θα είχε μεγάλο μεγάλο ενδιαφέρον καθώς οι απόψεις τους στην αντιμετώπιση της τούρκικης επιθετικότητας μάλλον δεν ταυτίζονται. Ο πρώτος «καίει» όποιον ακουμπήσει ελληνική γη και ο δεύτερος υπερασπίζεται διαφορετικές λύσεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο topics.gr

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ