Ο «βομβαρδισμός» με τις δημοσκοπήσεις που όμως δεν πείθουν

Το θερμό πολιτικό σκηνικό που ξεκίνησε από το καλοκαίρι με την έξοδο από το μνημόνιο και στη συνέχεια οι εξαγγελίες κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ και παραμένει στα ύψη έχουν φέρει πολύ νωρίς ήδη μια σωρεία δημοσκοπήσεων.

Παρά το γεγονός ότι οι δημοσκοπήσεις πλέον έχουν αποδειχτεί αφερέγγυες και κυρίως αναποτελεσματικές ως προς την χειραγώγηση – καθοδήγηση της κοινής γνώμης τα ΜΜΕ και τα κόμματα επιμένουν να μας βομβαρδίζουν προβάλλοντας ο καθένας τα αποτελέσματα που τον συμφέρει αλλά και τις αιτίες.

Αν υποθέσουμε μάλιστα ότι οι εκλογές θα γίνουν το νωρίτερο τον Μάη και το αργότερο σε ένα χρόνο ακριβώς θα πρέπει να εξοπλιστούμε με πραγματικά τεράστια υπομονή για να αντέξουμε αυτή την παράνοια που μας παρουσιάζουν τουλάχιστον μέχρι σήμερα.

Έτσι τα αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ – αυτά έχουν αρχίσει εδώ και καιρό – προσπαθούν με τις δημοσκοπήσεις να μας πείσουν ότι η ΝΔ έχει φτάσει στην αυτοδυναμία, η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι διψήφια και για όλα αυτά ευθύνονται οι φωτιές στο Μάτι, η συμφωνία των Πρεσπών και γενικότερα η απογοήτευση του κόσμου.

Από την άλλη τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ ξεκίνησαν κι αυτά δειλά – δειλά πριν το καλοκαίρι και έχουν κλιμακώσει κυρίως μετά τη ΔΕΘ και τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού έχουν κλείσει την ψαλίδα στις 3 με 5 μονάδες στα όρια του στατιστικού λάθους με τη ΝΔ να έχει πιάσει ταβάνι και τους αναποφάσιστους (πρώην ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ) σε πολύ υψηλά ποσοστά.

Φυσικά όλο αυτό το παιχνίδι των δημοσκοπήσεων έχει βάση στον ανασχηματισμό του πολιτικού σκηνικού που ήδη έχει ξεκινήσει και θα κορυφωθεί μέσα στο χειμώνα ώστε να οδηγηθούμε όπως όλα δείχνουν σε έναν νέο δικομματισμό και μια μεγάλη πόλωση που θα μας φτάσει μέχρι τις εκλογές.

Μόνο που τα θύματα αυτής της τακτικής είμαστε όλοι εμείς, καθώς αν διαβάσουμε όλες τις δημοσκοπήσεις το μόνο που θα βγάλουμε σαν συμπέρασμα είναι ότι το εκλογικό κοινό έχει πάθει αλλοφροσύνη.

Είχαμε πιστέψει ότι μετά τις τελευταίες παταγώδεις δημοσκοπικές αποτυχίες και στην Ελλάδα αλλά και σε Ευρώπη και Αμερική θα έκαναν τους πάντες πιο προσεχτικούς.

Παραμένουν όμως αμετανόητοι και επειδή ο δρόμος μέχρι τις εκλογές θα είναι μάλλον μακρύς υπάρχει και πάλι ο κίνδυνος να εκτεθούν για μια ακόμα φορά. Γιατί πολύ απλά οι δημοσκοπήσεις είναι προβληματικές και δεν πείθουν …ούτε τους ίδιους τους δημοσκόπους

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ