Ο Ερντογάν άργησε αλλά παραδέχτηκε ότι έχει στείλει στη Λιβύη Σύρους μισθοφόρους

ΛΙΒΥΗ - ΣΥΡΟΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ

Στριμωγμένος ο Ερντογάν στη Λιβύη παραδέχτηκε τελικά αυτό που γνωρίζουν όλοι, ότι έχει στείλει Σύριους μισθοφόρους να πολεμήσουν στο πλευρό του Σάρατζ

 

Ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν επιβεβαίωσε σήμερα για πρώτη φορά την παρουσία στη Λιβύη σύρων μαχητών συμμάχων της Άγκυρας για να υποστηρίξουν την κυβέρνηση της Τρίπολης έναντι των δυνάμεων του ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ.

«Υπάρχουν εκεί στοιχεία του Συριακού Εθνικού Στρατού. Αυτοί (ο Χάφταρ και οι υποστηρικτές του) θέλουν (οι εν λόγω μαχητές) να φύγουν. Όμως γιατί δεν μιλάμε για τη ρωσική εταιρεία ασφαλείας που διαθέτει 2.500 άνδρες (στη Λιβύη);», δήλωσε ο Ερντογάν απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Συριακός Εθνικός Στρατός είναι μια συμμαχία ένοπλων συριακών οργανώσεων οι οποίες εκπαιδεύονται και χρηματοδοτούνται από την Άγκυρα.

Να υπενθυμίσουμε ότι νωρίτερα ο επικεφαλής του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA) Χαλίφα Χαφτάρ  δήλωσε ότι είναι έτοιμος να σταματήσει στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λιβύη «αν αποχωρήσουν από τη χώρα τα τουρκικά στρατεύματα και οι μισθοφόροι».

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ