Ο Χαφτάρ προειδοποιεί: «Κανένα έλεος» στους Σύρους που έφερε η Τουρκία στη Λιβύη – ΒΙΝΤΕΟ

ΛΙΒΥΗ

Για «Σύρους τρομοκράτες της Αλ Κάιντα» που έφερε η Τουρκία να πολεμήσουν στη Λιβύη στο πλευρό της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (GNA) κάνει λόγο ο Εθνικός Στρατός υπό τον Χαλίφα Χαφτάρ (LNA) προειδοποιώντας ότι δεν θα δείξει «κανένα έλεος».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε ανάρτηση στο Twitter ο LNA «η Γενική Διοίκηση του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA – του στρατάρχη Χαφτάρ) έδωσε εντολές να μην υπάρξει κανένα έλεος στους Σύρους τρομοκράτες της Αλ Κάιντα που μεταφέρθηκαν από την Τουρκία για να πολεμήσουν για τον GNA».

Σε διαφορετικές αναρτήσεις εμφανίζεται σε βίντεο ο στρατός του Χαφτάρ και εικόνες από συγκρούσεις, που όπως αναφέρεται είναι με Σύρους και διεξάγονται στην Τρίπολη.

«Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης πέτυχε να εξοντώσει έναν πολύ μεγάλο αριθμό από Σύρους μισθοφόρους τρομοκράτες» τονίζεται ακόμη.

Οι δυνάμεις του LNA εμφανίζονται, σε άλλα βίντεο και φωτογραφίες, να καταλαμβάνουν τεθωρακισμένο τουρκικής κατασκευής.

Την Παρασκευή, ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης ανακοίνωσε ότι έχει λάβει τον έλεγχο δρόμων που οδηγούν στο αεροδρόμιο της Τρίπολης και ετοιμάζεται για σημαντικές μάχες για βασικές περιοχές της λιβυκής πρωτεύουσας.

Η Τουρκία έχει επιβεβαιώσει ότι η Κυβέρνηση Εθνικής Συμφιλίωσης της Λιβύης ζήτησε στρατιωτική στήριξη, μετά από το σχετικό μνημόνιο που υπεγράφη μεταξύ Άγκυρας και Τρίπολης, με τον διευθυντή επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν, να διαμηνύει ότι η Τουρκία θα «τιμήσει αυτήν τη συμφωνία».

Πάντως, χθες η αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση της Λιβύης διέψευσε την παρουσία ανταρτών από τη Συρία που μάχονται στο πλευρό της με την υποστήριξη της Τουρκίας.

Η διάψευση αφορά την δημοσιοποίηση ενός βίντεο που έδειχνε ομάδα μαχητών να μιλάει σε διάλεκτο της Συρίας και τους αντάρτες να ισχυρίζονται ότι βρίσκονται σε στρατιωτικό καταυλισμό από πιστούς μαχητές στον Χαλίφα Χαφτάρ.

 

 

Πηγή: sputniknews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ