Ο Καλίν απειλεί τις ΗΠΑ με «δυσάρεστες συνέπειες» αν επιμείνουν για τους S-400!

S-400

Στην «προειδοποίηση» ότι η πίεση ΗΠΑ στην Τουρκία για τους S-400 μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες, προχώρησε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραΐμ Καλίν.

Για «απρόβλεπτες» και «δυσάρεστες» συνέπειες για τις ΗΠΑ, έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραΐμ Καλίν, αναφερόμενος στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην Άγκυρα και στην Ουάσινγκτον, μετά την απόφαση της Τουρκίας να αγοράσει το ρωσικό σύστημα αεράμυνας S-400.

Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στο Bloomberg, ανέφερε ως παράδειγμα το αμερικανικό μπλόκο της εξαγωγής μηχανών αεροσκαφών στην Τουρκία, στο πλαίσιο συμβολαίου για την πώληση ελικοπτέρων στο Πακιστάν, κάτι από το οποίο θα επωφεληθεί η Κίνα, όπως είπε.

Ο ίδιος σημείωσε, πάντως, ότι η Τουρκία και οι ΗΠΑ μπορούν να συνεργαστούν με έναν «εποικοδομητικό τρόπο».

Όπως είπε, παρά τα όσα υποστήριζε αρχικά η Ουάσινγκτον σχετικά με τον λόγο διαφωνίας της με την αγορά των ρωσικών S-400, αργότερα παραδέχθηκε ότι το πρόβλημα ήταν πολιτικής φύσεως.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι ακόμη και τότε, η Τουρκία ήταν έτοιμη να συζητήσει το πρόβλημα με τις ΗΠΑ, προκειμένου να βρεθεί μια αμοιβαία επωφελής λύση.

Αντιθέτως, η Ουάσινγκτον, όπως είπε, συνέχισε να ζητά την υπαναχώρηση της Τουρκίας από τη συμφωνία με τη Ρωσία, σημειώνοντας ότι αυτή η προσέγγιση δεν αποδίδει τα αποτελέσματα που επιθυμούν οι ΗΠΑ.

Ο Καλίν ανέφερε, επίσης, ότι η Τουρκία είχε διαφωνίες και με τη Ρωσία στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για την αγορά των S-400, αλλά η Μόσχα συνέχισε τις διαβουλεύσεις με την Άγκυρα που οδήγησαν στην επίλυση των συγκεκριμένων ζητημάτων.

Οι σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας έχουν επιδεινωθεί μετά την υπογραφή συμβολαίου μεταξύ της Άγκυρας και της Μόσχας για τους S-400, με την Ουάσινγκτον να έχει επιβάλλει κυρώσεις σε βάρος της.

 

Πηγή: sputniknews

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο topics.gr

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ