Ο προϋπολογισμός της Κυβέρνησης που δεν προβλέπει ούτε μισό ευρώ παραπάνω για τα στελέχη των ΕΔ

ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΕΝΣΤΟΛΟΙ

Ο προϋπολογισμός της Κυβέρνησης που συζητιέται στη Βουλή αυτές τις ημέρες προβλέπει και περιέχει πολλά. Από όλα αυτά όμως τα στελέχη ουσιαστικά δεν έχουν να περιμένουν τίποτα.

Γιατί ούτε μισό ευρώ δε θα δουν για την ημερήσια αποζημίωση και την νυχτερινή απασχόληση που τους οφείλονται αφού η νέα κυβέρνηση δεν έχει προβλέψει κανένα κονδύλι στον προϋπολογισμό και το ίδιο ισχύει και για τις Αργίες. Αντίθετα μάλιστα το χρόνο που διένυσε η νέα κυβέρνηση των 6 μηνών φρόντισε μέσω του Υφυπουργού Οικονομικών Θ. Σκυλακάκη να ζητήσει και περικοπές 50 εκ. ευρώ από τις ΕΔ. Είναι ο ίδιος μάλιστα που παρέπεμψε για κάθε κονδύλι για αποζημίωση στο ίδιο το ΥΠΕΘΑ. Και όποιος έχει ακούσει τον ΥΕΘΑ στις δηλώσεις έχει πει ξεκάθαρα ότι ζητήματα που αφορούν τα στελέχη θα αντιμετωπιστούν τελευταία στη σειρά καθώς προέχει η εξοπλιστική αναβάθμιση των ΕΔ.

Και γιατί τα λέμε αυτά; Μα πολύ απλά επειδή η χώρα βρίσκεται κρίσιμη κατάσταση λόγω του «δύσκολου γείτονα» και τα στελέχη που είναι ο «πολλαπλασιαστής ισχύος» υποτίθεται θα έπρεπε να προέχει η μεριμνά τους. Ειδικά μετά από 10 χρόνια σκληρών περικοπών που έχουν υποστεί στα εισοδήματά τους διατηρώντας όμως το αξιόμαχο στο έπακρο. Ακόμα και τα αναδρομικά που τους δόθηκαν μετά την δικαστική τους δικαίωση ήταν σε δόσεις και αφού τσεκουρώθηκαν από κρατήσεις και εφορίες και χωρίς να επανέρχονται οι μισθοί στα επίπεδα του 2012. Δε θα ασχοληθούμε και με μια άλλη σειρά προβλημάτων που αντιμετωπίζουν (στέγαση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, μετακινήσεις κ.α.) τα οποία απασχολούν και δεν τους επιτρέπουν να προσφέρουν ανεπηρέαστοι.

Τα 530 εκατομμύρια ευρώ που προβλέπονται στον προϋπολογισμό για το ΥΠΕΘΑ είναι το ίδιο ποσό με την προηγούμενη χρονιά. Και αυτό σημαίνει ότι και το 2020 τα στελέχη εξασφάλισαν ότι δε θα δουν δεκάρα τσακιστή παραπάνω. Θα συνεχίσουν όμως να προσφέρουν αγόγγυστα και να υπερασπίζονται την πατρίδα. Το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να ελπίζουν ότι όταν καταφέρει η χώρα και περάσει πραγματικά τον οικονομικό γολγοθά για τον οποίο οι ίδιοι δεν ήταν υπεύθυνοι να τους αναγνωριστεί. Και μακάρι η κυβέρνηση να μπορέσει να αφουγκραστεί τη μεγάλη δυσαρέσκεια και να μεριμνήσει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ