Ο Στόλτενμπεργκ «πανηγυρίζει» για τον «μηχανισμό αποτροπής» του ΝΑΤΟ που στην Ελλάδα αγνοούμε!

ΣΤΟΛΤΕΝΜΠΕΡΓΚ

Η Τουρκία εδώ και μήνες δεν προκαλεί απλώς αλλά έχει καταφύγει σε ευθείες απειλές κατά της Ελλάδας και δεν δείχνει κανένα σημάδι υποχώρησης.

Από τα γεγονότα του Έβρου, μέχρι το Αιγαίο με τις καθημερινές παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, την απαίτηση αποστρατιωτικοποίησης αλλά και αμφισβήτηση ελληνικών νησιών μέχρι το Oruc Reis που μετά από 6 συνεχόμενες παράνομες NAVTEX μάρκαρε περιοχές που δεν της ανήκουν και ετοιμάζεται να στείλει και γεωτρύπανο, αυξάνει διαρκώς την επιθετικότητά της.

Παρόλα αυτά ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γ. Στόλτενμπεργκ σε σημερινές δηλώσεις του σε δημοσιογράφους εμφανίστηκε σχεδόν πανηγυρίζοντας για τον μηχανισμό αποτροπής ατυχημάτων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας που συγκροτήθηκε όπως υποστήριξε στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και ότι όλα πάνε καλά με τις χώρες δύο συμμάχους. Τον συγκεκριμένο μηχανισμό για τον οποίο γράφτηκαν και ειπώθηκαν πολλά η κυβέρνηση τον έχει διαψεύσει επίσημα εκτός κι αν δεν θέλει να παραδεχτεί ότι αποδέχτηκε τελικά την συγκρότησή του και με ποιους όρους. Επειδή μιλάμε πάντως για τον ΓΓ του ΝΑΤΟ μάλλον κάτι παραπάνω θα ξέρει και είναι τόσο αισιόδοξος ότι με τον μηχανισμό θα αποφευχθεί επεισόδιο ή ατύχημα στο Αιγαίο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Καλό θα ήταν όμως να το μάθουμε και στην Ελλάδα.

Η δήλωση Στόλτενμπεργκ:

«Καλωσορίζω το γεγονός ότι μέσα από τον μηχανισμό αποτροπής που έχουμε δημιουργήσει στο ΝΑΤΟ με τη στήριξη και τη δέσμευση των δύο συμμάχων του ΝΑΤΟ τους οποίους αφορά, την Ελλάδα και την Τουρκία, καταφέραμε να δημιουργήσουμε μία γραμμή επικοινωνίας, η οποία μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των περιστατικών και των ατυχημάτων» ανέφερε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γ. Στόλτενμπεργκ ερωτηθείς σχετικά στην ενημέρωση των δημοσιογράφων πριν από την τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, σημειώνοντας ότι ακόμη κι αν συμβούν περιστατικά μέσω του μηχανισμού αποτροπής μπορεί «να αποτραπεί να βγουν εκτός ελέγχου».

Παράλληλα, υπογράμμισε: «έχω προωθήσει προτάσεις για το πώς θα ενδυναμώσουμε αυτόν τον μηχανισμό και πώς θα μειώσουμε περαιτέρω τον κίνδυνο για περιστατικά και ατυχήματα, αλλά βέβαια πρέπει να βρούμε τρόπους που δουλεύουν και για τις δύο χώρες, την Ελλάδα και την Τουρκία» και προσέθεσε ότι θα συνεχίσει να δουλεύει πάνω σε αυτό «διότι είναι σημαντικό το ΝΑΤΟ ως συμμαχία, όταν υπάρχουν διαφορές, διαφωνίες όπως βλέπουμε τώρα μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, το ΝΑΤΟ είναι μία πλατφόρμα στην οποία μπορούμε να καθίσουμε κάτω και με ανοιχτό τρόπο να αντιμετωπίσουμε τις διαφορές, αλλά επίσης να προσπαθήσουμε να βρούμε θετικά βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο topics.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ