Ο Στρατηγός Λεοντάρης σε Στρατιωτικές Σχολές και συναντήσεις με την ηγεσία των ΕΔ – ΦΩΤΟ

ΑΓΕΕΦ ΛΕΟΝΤΑΡΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ

Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης πραγματοποίησε σειρά επισκέψεων σε Στρατιωτικές Σχολές στην Ελλάδα, το διήμερο 19 – 20 Δεκεμβρίου 2019.

Κατά την παρουσία του στην Θεσσαλονίκη, επισκέφθηκε τη Ανώτατη Διακλαδική Σχολή Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ) και τη Σχολή Πολέμου Στρατού Ξηράς (ΣΠ/ΣΞ), όπου στο πλαίσιο επιμόρφωσης των σπουδαστών, ο Στρατηγός Λεοντάρης πραγματοποίησε ομιλίες με θέμα «Πολυχωρικός Πόλεμος, οι προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και ο ρόλος της Εθνικής Φρουράς ως πυλώνας ασφάλειας της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Με το πέρας της ομιλίας, ο Αρχηγός της ΕΦ είχε την ευκαιρία να συναντήσει τους Ελληνοκύπριους Αξιωματικούς που φοιτούν σε κάθε σχολή και να συζητήσουν τρέχοντα θέματα που αφορούν την Εθνική Φρουρά.

Στις 20 Δεκεμβρίου 2019, γενέθλια ημέρα ίδρυσης της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, ο Αρχηγός της ΕΦ παρευρέθηκε στην ορκωμοσία των πρωτοετών Ευέλπιδων η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στην παρουσία του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ Αλκιβιάδη Στεφανή.

Οι πρωτοετείς Ευέλπιδες μεταξύ των οποίων και Ελληνοκύπριοι, ολοκλήρωσαν με επιτυχία το αρχικό στάδιο εκπαίδευσης και εντάσσονται στη στρατιωτική οικογένεια των Ευέλπιδων η δε τάξη τους, 2023, φέρει το όνομα του ήρωα «ΥΠΙΛΑΡΧΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ».

Επιπλέον, ο Στρατηγός Λεοντάρης είχε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδη Στεφανή, τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά και τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη, όπου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

ΑΓΕΕΦ ΛΕΟΝΤΑΡΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ

ΑΓΕΕΦ ΛΕΟΝΤΑΡΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ

ΑΓΕΕΦ ΛΕΟΝΤΑΡΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ