Ο Τσαβούσογλου απειλεί ξανά ότι θα στείλουν και νέες ορδές μεταναστών μετά την πανδημία

ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απείλησε ότι μετά την πανδημία, πρόσφυγες από την Τουρκία θα θελήσουν να πάνε προς την Ελλάδα.

Μετά το τέλος της πανδημίας του κορονοϊού, πρόσφυγες από την Τουρκία θα κινηθούν προς την Ελλάδα, «εκτίμησε» ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τονίζοντας ότι αυτό αποτελεί διαπίστωση κι όχι απειλή.

«Υπήρχαν πρόσφυγες που πήγαιναν στα σύνορα με την Ελλάδα, αυτό σταμάτησε λόγω της πανδημίας. Δεν το λέω ως απειλή, όμως μετά την πανδημία οπωσδήποτε πάλι οι πρόσφυγες θα θελήσουν να φύγουν και να πάνε εκεί» δήλωσε ο κ. Τσαβούσογλου σε συνέντευξη του στο DIM TV.

Ο Τούρκος υπουργός εξήγησε ότι το προσφυγικό είναι κοινό ζήτημα πολλών κρατών και ως εκ τούτου απαιτείται συνεργασία.

Πρόσθεσε ότι η συμφωνία της τελωνειακής ένωσης πρέπει να επικαιροποιηθεί, να απελευθερωθεί η βίζα προς τους Τούρκους πολίτες και να υπάρξει συνεργασία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Αναφορικά με το προσφυγικό, σημείωσε ότι η Τουρκία στέλνει μήνυμα συνεργασίας, αλλά πρέπει όλοι να τηρούν τις υποσχέσεις τους.

«Εμείς στείλαμε το εξής μήνυμα: Εάν σήμερα, με αφορμή την πανδημία, πείτε πως δεν χρειαζόμαστε την Τουρκία, τότε να ξέρετε πως η πανδημία θα τελειώσει, όμως το προσφυγικό ζήτημα θα συνεχιστεί για πολλά χρόνια. Τότε σας παρακαλώ να μην χτυπήσετε την πόρτα μας. Στόχος μας είναι η καλή συνεργασία και βεβαία μια συνεργασία που όλοι θα τηρήσουν τις υποσχέσεις τους» δήλωσε.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναφέρθηκε και στο θέμα των γεωτρήσεων στην ανατολική Μεσόγειο τονίζοντας πως οποίος επιθυμεί να προχωρήσει σε τέτοιες δραστηριότητες, πρέπει να υπάρξει συμφωνία και της Τουρκίας.

«Εάν η Ελλάδα και άλλες χώρες προχωρήσουν σε θετική προσέγγιση, είμαστε πάντα εκεί για να μοιραστούμε, να συνεργαστούμε. Έχουμε αυτή η συνεργασία με όλους εκτός της ελληνικής πλευράς» σημείωσε ο κ. Τσαβούσογλου.

 

 

 

Πηγή: sputniknews.gr

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ