ΟΒΑ: Αντιδράσεις για τις προσλήψεις που ανακοίνωσε το ΥΠΕΘΑ

Τι θα είναι οι 1.000 ΟΒΑ που θα προσλάβει το ΥΠΕΘΑ; Σε ποιο πλαίσιο εντάσσονται οι προσλήψεις τους; Το σχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας άρχισε να δέχεται πυρά.

Οι προσλήψεις που ανακοίνωσε το ΥΠΕΘΑ βάζουν φωτιά στο πολιτικό σκηνικό.

Το Ποτάμι υποστηρίζει πως οι 1000 ΟΒΑ που θα προσλάβει το ΥΠΕΘΑ είναι απλά ένα τέχνασμα για μικροπολιτικούς και μόνο λόγους και βάζει ερωτήματα για τον σχεδιασμό των προσλήψεων.

Άλλωστε δεν έχει περάσει καιρός που ανώτατος αξιωματικός Γενικού Επιτελείου έλεγε σε δημοσιογράφους πως είναι αμφίβολο αν μετά απο μια μικρή θητεία είναι κάποιος έτοιμος να υπηρετήσει έστω «ημι-επαγγελματικά» εκεί που «πονάει» το σύστημα.

Δηλαδή στις Ειδικές Δυνάμεις που γερνάνε. Ενώ και η πολιτική ηγεσία δήλωνε πως υπάρχει κάλυψη των μονάδων σε ότι αφορά την στελέχωση τους.

Ο Δ. Βίτσας είχε πει στον Δ. Μανακανάτα:«δεν είναι σωστό πως τα ποσοστά στελέχωσης των μονάδων στα ανατολικά σύνορα και τα νησιά είναι μικρά ή υπολείπονται των τουρκικών δυνάμεων. Αλήθεια, από πού αντλείτε τέτοιες πληροφορίες; Το αντίθετο συμβαίνει. Υπάρχουν μονάδες με διαθεσιμότητα άνω του 110% και η δύναμη πυρός και των αρμάτων των Ε.Δ. είναι καταλυτική».

Δείτε τι λέει Το Ποτάμι για τους ΟΒΑ

«Η πρόσληψη χιλίων οπλιτών βραχείας ανακατάταξης που ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας υποτίθεται ότι έρχεται να καλύψει κενά στη στελέχωση των ενόπλων δυνάμεων.

Αναδεικνύεται όμως για αλλη μια φορά η έλλειψη συνολικού σχεδίου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στην αμυντική θωράκιση της χώρας. Σε ποιο σχέδιο εντάσσονται οι παραπάνω προσλήψεις;

Θα καλυφθούν, άραγε, οι απαιτήσεις των ενόπλων δυνάμεων με την πρόσληψη αυτής της κατηγορίας των οπλιτών, έτσι ώστε να μπορεί να δικαιολογηθεί το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό που απαιτείται για τη μισθοδοσία τους ή η όλη διαδικασία θα χρησιμοποιηθεί ξανά από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για να στήσουν άλλο ένα ρουσφετολογικό μηχανισμό;

Υπάρχει κάποιο σχέδιο για την επαγγελματική αποκατάσταση αυτών των οπλιτών σε μακροχρόνια βάση ή δίνονται ξανά οι γνωστές υποσχέσεις “μπες τώρα και βλέπουμε”;

Αυτό που κάνει, για άλλη μια φορά, ο κ. Καμμένος, είναι να εκμεταλλεύεται την ανάγκη των νέων ανθρώπων για δουλειά, για πελατειακούς, μικροπολιτικούς λόγους».

Κ.Α.


ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ:Προσλήψεις ΟΒΑ: Πόσα θα παίρνουν (ΕΓΓΡΑΦΟ)


 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ