Οι εξελίξεις στην Αν. Μεσόγειο στο επίκεντρο συνάντησης του Α/ΓΕΕΘΑ με τον Αμερικανό βοηθό ΥΠΕΞ

ΑΓΕΕΘΑ ΦΛΩΡΟΣ - ΒΟΗΘΟΣ ΥΠΕΞ ΗΠΑ

Ο Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος δέχθηκε, χθες, στο γραφείο του τον Αμερικανό βοηθό υπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για πολιτικές και στρατιωτικές υποθέσεις, Κλαρκ Κούπερ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, ο κ. Κούπερ συνοδευόταν από τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρυ Πάιατ και Αμερικανούς αξιωματούχους.

Η συνάντηση διεξήχθη σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα ενώ συζητήθηκαν θέματα διμερούς και διασυμμαχικού ενδιαφέροντος με έμφαση στην περαιτέρω εμβάθυνση της ήδη ισχυρής αμυντικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στο πλαίσιο της επικαιροποιημένης συμφωνίας αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας. Επίσης, στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν και οι εξελίξεις στην κεντρική και ανατολική Μεσόγειο και η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή λόγω της προκλητικής και παραβατικής συμπεριφοράς της Τουρκίας.

Ακόμη, συζητήθηκαν οι πρόσφατες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και η διαμορφούμενη κατάσταση στα Βαλκάνια, οι προσπάθειες που λαμβάνουν χώρα για την εδραίωση της σταθερότητας και της ειρήνης, καθώς και ο σημαντικός ρόλος της Ελλάδας σε αυτές, ως πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Με την ολοκλήρωση της επίσκεψης του Υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ
στο ΓΕΕΘΑ, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ παραβρέθηκε και στη συνάντηση που
ακολούθησε με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο topics.gr

armynow.gr google news

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Πέρα από βαρυγδουπες ανακοινώσεις και οι ΗΠΑ ουδόλως μας έχουν στηρίξει αποτελεσματικά κατά της Τουρκίας.Ειδικα μέχρις ότου αναλάβει η νέα τους Κυβέρνηση,να μην περιμένουμε τίποτε από αυτούς .Έτσι η Τουρκία εκμεταλλεύεται το κενό εξουσίας στην περιοχή και βιάζεται να επιβάλλει τους δικούς της κανόνες και τα επιτακτικά και παράνομα σχέδια της εναντίον της Ελλάδος,η οποία πρέπει να καταλάβει ότι αυτό που πρέπει να κάνει,θα το κάνει ΜΟΝΗ, τουλάχιστον στην αρχή….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ