Οι Γερμανοί στρώνουν το έδαφος του συμβιβασμού με την Τουρκία: «Εμμονική η Ελλάδα με τις νόμιμες θέσεις»

ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ

Ο στόχος της Γερμανίας να μας σύρει σε διάλογο και συμβιβασμό με την Τουρκία η οποία θα είναι η μόνη κερδισμένη δεν κρύβεται καθόλου και χρησιμοποιεί κάθε μέσο για να δημιουργήσει το ανάλογο κλίμα.

Σε αυτό το κλίμα όπως πάντα χρησιμοποιεί τα γερμανικά ΜΜΕ όπως η εφημερίδα ΤΑΖ η οποία φιλοξενεί μια ανάλυση για την ελληνοτουρκική ένταση και ο Γιούργκεν Γκόντσλιχ, επί είκοσι χρόνια ανταποκριτής της εφημερίδας στην Τουρκία.

Όπως σημειώνει: «Ως μέλος της ΕΕ, η Ελλάδα αντιμετωπίζει τώρα μια απομονωμένη Τουρκία, η οποία παραπαίει ανάμεσα στη Μόσχα και την Ουάσινγκτον και παρουσιάζεται με μια νέα εθνικιστική ένταση ως μια μεγάλη δύναμη στην περιοχή. Η Ελλάδα, από την άλλη πλευρά, πιστεύει ότι με την κάλυψη της ΕΕ και ιδίως της Γαλλίας, δεν χρειάζεται να κάνει συμβιβασμούς. Αυτό είναι που κάνει την κατάσταση τόσο επικίνδυνη».

Ο Τούρκος ανταποκριτής μετά την εισαγωγή περνάει στην επίθεση υποστηρίζοντας ότι: «Οι συγκρούσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας έχουν νομική και πολιτική διάσταση. Δεν μπορούν να επιλυθούν απλώς εμμένοντας, όπως κάνει η ελληνική κυβέρνηση, στις υποτιθέμενες νόμιμες θέσεις της που καλύπτονται από το Δίκαιο της Θάλασσας του ΟΗΕ. Πρώτον, τα κυρίαρχα δικαιώματα δεν είναι τόσο ξεκάθαρα και δεύτερον, οι νομικές λύσεις είναι δυνατές μόνο εάν και οι δύο πλευρές έχουν την πολιτική βούληση να συμφωνήσουν».

Αυτή θα αποτελεί την Γερμανική παρέμβαση δηλαδή ότι η Ελλάδα πρέπει να συμβιβαστεί και να μην έχει «μαξιμαλιστικές» θέσεις και έχει μεταφερθεί ήδη πολλές φορές από τα Γερμανικά ΜΜΕ ώστε να δημιουργηθεί το αντίστοιχο κλίμα. Αυτή την παρέμβαση έχει αποδεχτεί όπως φαίνεται και η ελληνική κυβέρνηση αν και φαντάζει δύσκολο να αποδεχτεί έναν διάλογο με όλα τα θέματα με την Τουρκία ανοιχτά και με μόνο δεδομένο ότι θα πρέπει η Ελλάδα να υποχωρήσει. Θα έχει ενδιαφέρον το επόμενο διάστημα πως θα στηθεί το τραπέζι του διαλόγου που σύμφωνα με πληροφορίες σχεδιάζεται να ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα και σίγουρα αφού λήξει η τουρκική NAVTEX στις 23 Αυγούστου και ολοκληρώσει το Oruc Reis το γκριζάρισμα της περιοχής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ