Οι Καινοτόμες Παρεμβάσεις και το Οικονομικό Όφελος

Eπιμορφωτικό σεμινάριο αποστράτων και μελλοντικών αποστράτων διοργανώνει η MSETT Hellas με σκοπό την εξεύρεση εργασίας στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό

 

 

Η έννοια της επανένταξης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που συνταξιοδοτούνται, στον παραγωγικό οικονομικό ιστό της Ελληνικής κοινωνίας, είναι σχεδόν ανύπαρκτη.

Καμία κυβέρνηση δεν έχει μεριμνήσει, επίσημα ή ανεπίσημα, για να κατευθύνει το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που εξέρχεται και συνταξιοδοτείται κάθε χρόνο απ’ αυτές (παραιτήσεις – ετήσιες κρίσεις), σε παραγωγικές και δημιουργικές δραστηριότητες.

Το προσωπικό αυτό, βρίσκεται σε σχετικά μικρή και πλήρως παραγωγική ηλικία, έχοντας μεγάλες διοικητικές, οργανωτικές και διεθνείς  εμπειρίες , αλλά και σειρά τίτλων σπουδών που ενδιαφέρουν μεγάλους τομείς είτε του κράτους είτε της ελεύθερης αγοράς.

Ανατρέχοντας στο παρελθόν διαχρονικά η πολιτεία δεν κατόρθωσε ή δε θέλησε να λάβει μέριμνα για ένα τόσο μεγάλο αλλά και έμπειρο στελεχιακό δυναμικό που παρά τη θέληση του, τέθηκε σε αποστρατεία καθόσον η οργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων δεν επιτρέπει συσσώρευση ιδίως στους ανώτερους και ανώτατους βαθμούς.

Η εγκατάλειψη αυτή των αποστράτων και το αρνητικό νομικό και συνταξιοδοτικό πλαίσιο ιδίως σε αυτή τη κατηγορία ανθρώπινου δυναμικού σε καμία περίπτωση δεν οδηγεί σε μείωση της ανεργίας λόγω προσλήψεων ανέργων και κυρίως νέων, γιατί αυτή η κατηγορία προσφέρει ειδικές γνώσεις και εμπειρίες χρήσιμες στην επιχειρηματική δραστηριότητα που βοηθούν στην ανάπτυξη και επέκταση των επιχειρήσεων με επακόλουθο αποτέλεσμα την ανάπτυξη που τόσο έχει ανάγκη η χώρα.

Το εχθρικό νομικό πλαίσιο για την εργασία των αποστράτων, το οποίο οδηγεί αυτούς που θέλουν να εργαστούν σε παρατυπίες κι αυτούς που δε μπορούν να αναζητήσουν εργασία στην καθημερινή χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αλλά και στα καφενεία για «σχολιασμό και καταδίκη της καθημερινότητας». Πολλά κυβερνητικά στελέχη, συμπεριλαμβανομένου και του πρωθυπουργού, περιμένουν από τους συνταξιούχους να πεθάνουν για να μειωθεί η συνταξιοδοτική δαπάνη και να γίνει βιώσιμο το μνημονιακό ασφαλιστικό σύστημα.

Εμείς εδώ λέμε κάτι άλλο: Ν’ ακολουθήσουμε την πεπατημένη άλλων χωρών (ΗΠΑ, Μ. Βρετανία, Καναδάς αλλά και Αυστραλία, Γερμανία, … Ουκρανία, Εσθονία, κλπ.) και να δημιουργήσουμε συνθήκες επανένταξης των συνταξιούχων στρατιωτικών στον παραγωγικό ιστό της χώρας.

Η μείωση των συντάξεων αποτελεί «εκδικητικό» μέτρο γιατί δεν προσφέρει απολύτως τίποτα. Αντίθετα με την εργασία θα αυξηθούν τα έσοδα του κράτους από τις ασφαλιστικές εισφορές και το φόρο εισοδήματος και επιπλέον θα καταπολεμείται η μαύρη κι αδήλωτη εργασία. Ποιός θα κερδίσει απ’ αυτό; Αρχικά οι ίδιοι οι απόστρατοι, η Αμυντική Βιομηχανία, οι Ένοπλες Δυνάμεις, το ασφαλιστικό σύστημα και το Κράτος εν γένει.

Πως θα γίνει αυτό; Αρχικά με την επιμόρφωση αποστράτων και μελλοντικών αποστράτων στελεχών και την ανάμιξή τους με στελέχη της εγχώριας και διεθνούς Αμυντικής Βιομηχανίας καθώς και τη δημιουργία φορέα διαχείρισης προσωπικού για τη εξεύρεση εργασίας τόσο στην Ελλάδα (ιδιωτικός κι ευρύτερος δημόσιος τομέας) όσο και στο εξωτερικό (ΝΑΤΟ, επιχειρήσεις αμυντικού τομέα, κλπ.).

Η προσπάθεια αρχίζει με το πρώτο επιμορφωτικό σεμινάριο που οργανώνει η MSETT Hellas με τίτλο “Θεσμικό Πλαίσιο Λειτουργίας Ενόπλων Δυνάμεων, Στοιχεία Αμυντικού Σχεδιασμού κι Εξοπλιστικών Προγραμμάτων”.

Σε αυριανή δημοσίευσή μας θα ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες για το παραπάνω επιμορφωτικό σεμινάριο, το κόστος, ο χρόνος υλοποίησης καθώς και τα οφέλη για όσους το παρακολουθήσουν.

Άλλα επιμορφωτικά σεμινάρια που θ’ ακολουθήσουν αφορούν το ΝΑΤΟ, χώρες της Μέσης Ανατολής αλλά και τη δυνατότητα για εργασία σε ΗΠΑ, Μ. Βρετανία, Καναδά και Αυστραλία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ