Οι κρίσιμες ώρες μπροστά μας – Κανένας εφησυχασμός

ORUC REIS KEMAL REIS

Γράφει ο Νικόλαος Λαδιανός, δημοσιογράφος της ΕΡΤ3

ΝΙΚΟΣ ΛΑΔΙΑΝΟΣ

Το Oruc Reis γύρισε πίσω. Τέλειωσε τις “βόλτες”, που είχε ξεκινήσει στις 21 Ιουλίου. Ουσιαστικά, ότι ήτα να δείξει, το έδειξε. Η επιχείρηση show the flag, show the power έληξε. Στη φάση αυτή, βεβαίως.

Από εκεί και πέρα, ο Ερντογάν και οι άνθρωποί του το έχουν ξεκαθαρίσει: Θα προχωρήσουν με γεωτρύπανο. Αφού πρώτα επιλέξουν προσεκτικά στον χάρτη, που θα το κάνουν.

Ότι έχουν δηλώσει τα τελευταία χρόνια, το έχουν κάνει. Γνωρίζοντας πως επιβάλουν, πρώτα από όλα, τον νόμο της “σαστιμάρας”.

Περιμένουν, βεβαίως, πρώτα, τι σήμα θα δώσουν οι Ευρωπαίοι στις 11 Δεκεμβρίου. Αν το σήμα είναι ανύπαρκτο ή χαλαρό, θα πρέπει να περιμένουμε, νομοτελειακά, ότι ο Ερντογάν θα περάσει στο επόμενο στάδιο προώθησης της ατζέντας του.

Αν, δηλαδή, παρά τις όσες προειδοποιήσεις είχαμε τον τελευταίο καιρό από την Ευρώπη, ακόμη και πρόσφατα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Γερμανική ηγεσία συνεχίσει τα πισωγυρίσματα, όπως το σημερινό της Μέρκελ, η οποία με δηλώσεις της, χαρακτήρισε «καλό σημάδι» το γεγονός ότι το ερευνητικό σκάφος «Oruc Reis» επέστρεψε σε τουρκικό λιμάνι ή ότι τάχα «Στην Τουρκία αξίζει μεγάλος σεβασμός για το προσφυγικό», τότε σίγουρα δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτε θετικό.

Και η πιο κρίσιμη περίοδος τοποθετείται στο διάστημα από 12 Δεκεμβρίου έως τα τέλη Ιανουαρίου, όταν και θα αναλάβει τα ηνία στις ΗΠΑ η κυβέρνηση Μπάιντεν.

Θα χαρακτήριζα την κατάσταση, στην κρίσιμη αυτή περίοδο ως Do or Die.

Καλό είναι να το γνωρίζουμε. Χωρίς αυταπάτες.

Κι ας δείξουμε μεγάλη προσοχή έως τότε. Και ας κάνουμε όλες τις απαραίτητες πρόδρομες κινήσεις…

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο topics.gr

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ