Οι μισθοφόροι των Τούρκων καλλιεργούν μεγάλες χασισοφυτείες στην κατεχόμενη Β/Α Συρία

ΣΥΡΙΑ ΧΑΣΙΣΟΦΥΤΕΙΑ

Οι μισθοφόροι των Τούρκων στα κατεχόμενα από την Τουρκία συριακά εδάφη στη βορειοανατολική Συρία καλλιεργούν κάνναβη σε μεγάλες εκτάσεις, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, αρκετές τουρκικές φατρίες, όπως οι Αχράρ αλ Σαμ, Σουλτάν Μουράντ, Αχράρ αλ Σαρκίγια και Αλ Τζάμπχα αλ Σμανίγια, καλλιεργούν κάνναβη στην ύπαιθρο του υπό τουρκική κατοχή κουρδικού θύλακα της Εφρίν (Αφρίν) στη βορειοανατολική Συρία.

Η καλλιέργεια της κάνναβης πραγματοποιείται ανεμπόδιστα σε μεγάλες εκτάσεις -χασισοφυτείες- στις περιοχές Μαϊντάν Ικμπίς, Χαράμπ Σαλούκ και Σαουάρκα, οι οποίες συνδέονται με την περιοχή Ράτζο.

Επιπλέον, οι ίδιες φατρίες ξεπλένουν μαύρο χρήμα, με την πλήρη συγκατάθεση της Τουρκίας όπως καταγγέλλεται.

Ξέπλυμα χρήματος

Το πιο αξιοσημείωτο παράδειγμα νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες είναι οι επιχειρήσεις του Τουρκμένου (Τούρκου της Συρίας) οπλαρχηγού Μοχάμεντ Αλ Τζασέμ, γνωστού κι ως Άμπου Άμσα, της τουρκμενικής ένοπλης οργάνωσης «Σουλεϊμάν Σαχ».

Ο Αμπού Άμσα, μεταδίδει το Παρατηρητήριο, μετέτρεψε την περιφέρεια Σέιχ Χάιντ σε ιδιωτικό βασίλειο και ο ίδιος ανακηρύχτηκε «σουλτάνος».

Άνοιξε ένα εμπορικό κέντρο, καφετέρια και άλλες επιχειρήσεις με τουρκική υποστήριξη, λεηλάτησε τα ακίνητα των κατοίκων και παρακρατεί από 300 έως 600 δολάρια από τον μισθό κάθε άνδρα που έστειλε να πολεμήσει στη Λιβύη και το Αζερμπαϊτζάν. Αυτός λέγεται ότι έστειλε 1.250 άνδρες στη Λιβύη.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο topics.gr

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ