Οι Τούρκοι ούτε αποκλιμάκωση θέλουν, ούτε διάλογο, τα θέλουν όλα δικά τους και το λένε ανοιχτά

ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΚΑΡ

Ούτε αποκλιμάκωση – ούτε διάλογος, μόνο προκλήσεις και δηλώσεις ότι όλα στην Ανατολική Μεσόγειο ανήκουν στην Τουρκία.

Αυτή είναι η γραμμή και η τακτική που ακολουθούν στην Τουρκία στέλνοντας τα δικά τους μηνύματα. Και γιατί να μην το κάνουν άλλωστε αφού όλες οι μεγάλες δυνάμεις συνομιλούν μαζί τους και παζαρεύουν τις θα τους παραχωρήσουν για να τους κατευνάσουν.

Έτσι και σήμερα λίγες ημέρες πριν την Σύνοδο και με τις διερευνητικές επαφές Ελλάδας – Τουρκία να οργανώνονται ο προκλητικός και εμπρηστικός εμφανίστηκε και πάλι ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή αυτή τη φορά την επέτειο για τη ναυμαχία της Πρέβεζας τον Σεπτέμβριο του 1538.

Ο Τούρκος Πρόεδρος διεμήνυσε πως η Τουρκία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται την «Γαλάζια Πατρίδα» και τα δικαιώματά της.

«Σήμερα, ως μια από τις 10 χώρες που μπορούν να σχεδιάσουν, να κατασκευάσουν και να συντηρήσουν πολεμικά πλοία, θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τις ναυτικές μας δυνάμεις και να προστατεύουμε τη “Γαλάζια Πατρίδα” για να ενισχύσουμε το αίσθημα εμπιστοσύνης στους συμμάχους μας και να συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντά μας» τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Στο ίδιο πνεύμα ήταν και οι δηλώσεις του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ.

Ο Τούρκος ΥΠΑΜ επανέλαβε για πολλοστή φορά πως «θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα της Τουρκίας σε όλες τις θάλασσες, ειδικά στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα».

Υποστήριξε ακόμα, πως οι πρόσφατες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο έδειξαν ότι το γεγονός ότι η Τουρκία διαθέτει σύγχρονες ναυτικές δυνάμεις είναι ζωτικής σημασίας.

«Το Πολεμικό Ναυτικό μας θα φτάσει σε ισχυρότερο επίπεδο με την ολοκλήρωση των νέων σχεδίων που κατασκευάζονται από την αμυντική βιομηχανία της χώρας μας. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε με αποφασιστικότητα τα συμφέροντά της σε όλες τις θάλασσες, ειδικά στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και την Μαύρη Θάλασσα» είπε ο Τούρκος υπουργός.

Κατά τα άλλα με αυτή την πολιτική ηγεσία της Τουρκίας θα πάμε σε λίγες ημέρες να συζητήσουμε και «να τα βρούμε» όπως μας καλούν όλοι οι ξένοι μεγάλοι παράγοντες!

armynow.gr google news

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αυτά δεν τα ακούνε στην ΕΕ;Αν όχι,ας τους τα μεταφέρει η Ελληνική Κυβέρνηση.Για να τους δείξει και σ αυτούς και στο ΝΑΤΟ, γιατί δεν μπορεί να γίνει διάλογος με τους Τούρκους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ