Οργάνωναν ταξίδια για τζιχαντιστές. Δεκαπέντε συλλήψεις στη Σικελία!

Οι ύποπτοι τζιχαντιστές έρχονταν στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Κάτω Ιταλία από την Τυνησία χρησιμοποιώντας υπερσύγχρονα ταχύπλοα.

 

Τη σύλληψη 15 προσώπων διέταξε σήμερα η εισαγγελία του Παλέρμο της Σικελίας, με την κατηγορία ότι τα πρόσωπα αυτά οργάνωναν χρησιμοποιώντας υπερσύγχρονα ταχύπλοα και ταξίδια υπόπτων για ισλαμική τρομοκρατία από την Τυνησία στην Κάτω Ιταλία.

Η ιταλική οικονομική αστυνομία κατάφερε να συλλέξει κύριας σημασίας στοιχεία για πέντε παράνομα ταξίδια, διαπιστώνοντας ότι ο κάθε επιβάτης έπρεπε να καταβάλει από 2.000 έως 3.000 ευρώ.

Όπως αναφέρει στη διαδικτυακή της έκδοση η εφημερίδα La Repubblica, τα ταχύπλοα αναχωρούσαν από τις ακτές της Τυνησίας και ολοκλήρωναν τα ταξίδια τους κοντά στην πόλη Μαρσάλα της Σικελίας.

Σύμφωνα με στοιχεία της ιταλικής δικαιοσύνης, αυτά τα «ταξί θαλάσσης» φέρεται να μετέφεραν και άτομα που συνδέονται με οργανώσεις τζιχαντιστών, τα οποία συνέχισαν το ταξίδι τους προς τη βόρεια Ευρώπη.

«Ελπίζω να φτάσω στην Ιταλία και να μην με ξαναστείλουν πίσω λόγω τρομοκρατίας», λέει ένας από τους πελάτες των διακινητών, σε τηλεφωνική του συνομιλία που κατέγραψαν οι ιταλικές αρχές.

Επικεφαλής του παράνομου αυτού δικτύου ήταν ένας 28χρονος Τυνήσιος, ο οποίος είχε καταφέρει να εξασφαλίσει σημαντική υποστήριξη και συνεργούς σε πολλές περιοχές της Ιταλίας αλλά και σε βορειοευρωπαϊκές χώρες.

Τα ταξίδια από την Τυνησία στη Σικελία πραγματοποιούνταν μόλις σε τρεις ώρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ