Ορκωμοσία Ερντογάν: Να πάει κανείς ή να μην πάει;

Είναι αλήθεια, ότι είναι πολλοί αυτοί που περιμένουν, ότι μετά τη σημερινή ορκωμοσία και άρση της έκτακτης ανάγκης θα δρομολογηθούν εξελίξεις  στο ζήτημα των Ελλήνων στρατιωτικων.
 
Σίγουρα η σημερινή φιέστα «ενθρόνισης» του Ερντογάν στο «Σουλτανάτο» που ο ίδιος δημιούργησε θα βρίσκεται στις πρώτες ειδήσεις στην διεθνή ειδησεογραφία.
Δεν είναι μόνο η φιέστα αυτή καθεαυτή που θα στρέψει τα βλέμματα πάνω του, αλλά και τα όσα αναμένεται να επακολουθήσουν από τον «σουλτάνο» και αν θα αλλάξει τη μέχρι σήμερα τακτική του σε όλους τους τομείς, ενώ θεωρείται σίγουρο ότι θα ανακοινώσει την άρση της έκτακτης ανάγκης που ισχύει μέχρι και σήμερα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.
Ο Ερντογάν μέσα στο Σαββατοκύριακο έστειλε τα πρώτα φιρμάνια για να μην υπάρχουν αυταπάτες, απολύοντας δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους του δημοσίου και κλείσιμο ΜΜΕ. Κατάφερε όμως, να δημιουργήσει και στη χώρα μας έντονες πολιτικές αντιπαραθέσεις με τις προσκλήσεις που έστειλε σε Έλληνες πολιτικούς (όπως μαθαίνουμε είναι πάρα πολλές και σε πολύ υψηλό επίπεδο) αλλά κυρίως για το ποιος αποδέχτηκε να παραστεί.
Η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είναι οι δύο Έλληνες πολιτικοί που έγινε γνωστό, ότι θα παραστούν στην ορκωμοσία. Κι αν ο Δ. Αβραμόπουλος δικαιολογεί την παρουσία του ως εκπρόσωπος του Γιούνκερ, αυτή που δέχτηκε ιδιαίτερα οξυμένη και οργισμένη αντίδραση από πολύ κόσμο (το armynow.net δέχτηκε πλήθος οργισμένων μηνυμάτων) ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη. Σε σημείο που το tweet του Πάνου Καμμένου να ωχριά!
Η σκληρή κριτική που δέχτηκε είναι για το αν πρέπει να παραστεί την ίδια στιγμή που δύο Έλληνες στρατιωτικοί παραμένουν φυλακισμένοι 131 ημέρες στην Αδριανούπολη παράνομα χωρίς ακόμα να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.
Είναι αλήθεια, ότι είναι πολλοί αυτοί που περιμένουν, ότι μετά τη σημερινή ορκωμοσία και άρση της έκτακτης ανάγκης θα δρομολογηθούν εξελίξεις. Είναι σίγουρο ότι η Ελλάδα θα θέσει έντονα το ζήτημα στη Σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στις 11 και 12 Ιούλη. Το ίδιο θα πράξει και ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση που θα έχει με τον Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου.
Τις προηγούμενες ημέρες το armynow.net είχε επίσης μεταφέρει ασφαλείς πληροφορίες που ήρθαν από την πλευρά υψηλόβαθμου αξιωματούχου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ότι είναι σε εξέλιξη διαδικασία διαπραγμάτευσης για την προσωρινή αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Διαβάστε εδώ: Έλληνες Στρατιωτικοί: Δρομολογούνται εξελίξεις για την προσωρινή αποφυλακισή τους

Οι πληροφορίες του armynow.net επιμένουν, ότι από πλευράς ΕΕ οι διπλωματικές προσπάθειες (είναι σε γνώση της κυβέρνησης) συνεχίζονται και εντείνονται προς την πλευρά του Ερντογάν, ίσως μάλιστα είναι και ο λόγος που ο Γιούνκερ έστειλε τον Έλληνα Επίτροπο ως εκπρόσωπό του.
Αυτή ήταν άλλωστε και η δικαιολογία (να διατηρηθούν ανοιχτοί οι διπλωματικοί δίαυλοι) της Ντόρας Μπακογιάννη σε όσους την κατέκριναν.
Πολλές φορές όμως οι προσδοκίες για το ζήτημα των δύο Έλλήνων στρατιωτικών αναπτύχθηκαν αλλά και διαψεύστηκαν πολύ γρήγορα από τους προκλητικούς Τούρκους και τον απρόβλεπτο Ερντογάν. Το ίδιο έγινε στο παρελθόν και με άλλες προκλητικές ενέργειες των Τούρκων που αντιμετωπίστηκαν διπλωματικά.
Το αν πιάνουν τα λόγια, δηλαδή η διπλωματία, και αν θα φέρει αποτέλεσμα στο συγκεκριμένο ζήτημα είναι άγνωστο.
Μένει μόνο να αποδειχτεί αν η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θα πράξουν σωστά να παραστούν στην αυριανή φιέστα – ορκωμοσία ή απλά θα τους χρησιμοποιήσει πολύ απλά για να υποβάλουν τα «σέβη» τους στον «Σουλτάνο» Ερντογάν.
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ