Όσοι αγνοούν την Ιστορία το πληρώνουν ενίοτε και ακριβά

ΡΩΣΙΑ ΕΣΣΔ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΑ

Του Κωνσταντίνου Θ. Λαμπρόπουλου, Ανώτερου Στρατηγικού Αναλυτή, Εταίρου του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας της Γενεύης 

 

Έχω αναφερθεί στην αρθρογραφία μου για τον 21ο αιώνα χαρακτηρίζοντάς τον ως τον Αιώνα της Πυγμής.

Ένα βασικό του χαρακτηριστικό είναι αυτό που ονομάζεται Πόλεμος Νέας Γενιάς ή Υβριδικός Πόλεμος.

Η Εργαλειοποίηση Ιστορικών Αφηγημάτων είναι μια εκ των βασικών πτυχών του.

Η Ελλάδα είναι μια χώρα εξόχως ευάλωτη σε υβριδικές επιθέσεις τέτοιου τύπου γιατί υφίσταται εντός των τειχών ένας εσμός ανθρώπων που την υπονομεύει διαρκώς ως Πέμπτη Φάλαγγα.

Ο Πούτιν αποκαθήλωσε ιστορικά τον Λένιν. Το πως έχει μελετήσει η ρωσική στρατηγική ελίτ την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης και τα αίτια της δεν φάνηκε να απασχολεί τη Δύση. Αμετροέπεια και Αλαζονεία η οποία πληρώνεται τώρα, με την Ε.Ε να ξυπνάει απότομα απ’ τον λήθαργό της.

Το πως έχει μελετήσει τη διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας το τουρκικό στρατηγικό κατεστημένο ουδόλως απασχόλησε την εν Μυκόνω παραθερίζουσα “ελίτ” της χώρας.

Τα ιστορικά αφηγήματα και η προβολή τους, αποτελούν την πυξίδα μιας ισχυρής στρατηγικής ανθεκτικότητας στο σύγχρονο κόσμο.

Ας γίνει έστω και τώρα κατανοητό, γιατί κάποια στιγμή τα όσα εξωφρενικά ακούγονται από τους απέναντι για την αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών θα φαντάζουν ήπια μπροστά σ’ αυτά που θα ‘ρθουν.

Η γείτων θα φτάσει να απειλεί την Κρήτη και θα απαντήσουμε με την χαρακτηριστική αστική και διπλωματική ευγένεια που μας διακατέχει ότι είναι αναχρονιστική και ντεμοντέ!!!!

ΥΓ: Στο tweet του Καλίν (ο ισχυρότερος άνδρας δίπλα στον Ταγίπ Ερντογάν) η Τουρκία σε ρόλο Επιτήδειου Ουδέτερου:

“Οι κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας δε θα μπορούσαν να λειτουργήσουν. Είναι προτιμότερο να ακούμε την άλλη πλευρά και να κατανοούμε τις στρατηγικές τους ανησυχίες. Η Ρωσία αισθάνεται ότι απειλείται από το ΝΑΤΟ. Ο Πούτιν επιθυμεί να επαναχαράξει τα σύνορα και να ανανεώσει τους στρατηγικούς του σύμμαχους μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ”

ΚΑΛΙΝ

 


Περισσότερα άρθρα από τον Κωνσταντίνο Λαμπρόπουλο:

ΑΠΟΨΕΙΣ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ


 

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ