Όταν ο «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ» προστατεύει το Αιγαίο – ΒΙΝΤΕΟ

Δείτε ένα εντυπωσιακό βίντεο από την άσκηση βολής τορπίλης που πραγματοποίησε το Υ/Β ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ εναντίον στόχου επιφανείας.

 

 

Το Υ/Β ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ προστατεύει το Αιγαίο όπως όλα τα υποβρύχια και τα σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού. Πριν μερικές μέρες πραγματοποίησε άσκηση βολής τορπίλης εναντίον στόχου επιφανείας παρουσία και του ΑΝΥΕΘΑ Δ. Βίτσα. Στο βίντεο συνδυάζονται, για πρώτη φορά, πλάνα τόσο από το Υποβρύχιο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ όσο και από το πλοίο «στόχος», που προσομοίζε η Πυραυλάκατος «ΜΥΚΟΝΙΟΣ».

Υ/Β ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ

Το όνομα “ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ” προέρχεται από τον Δημήτριο Παπανικολή, πυρπολητή που έδρασε κατά την Επανάσταση του 1821.

Το σημερινό Υ/Β ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ είναι το τρίτο στην ιστορία του Πολεμικού Ναυτικού με αυτό το όνομα. Το πρώτο ήταν γαλλικής σχεδιάσεως και ναυπηγήσεως που είχε παραληφθεί από το Πολεμικό Ναυτικό το 1927.

Έδρασε κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, εκτελώντας συνολικά δεκατέσσερις (14) πολεμικές περιπολίες στην Αδριατική και στο Αιγαίο Πέλαγος, από την 28 Οκτ 1940 έως την 13 Οκτ 1944. Κατά τη διάρκεια των περιπολιών του βύθισε εχθρικά πλοία συνολικού εκτοπίσματος περί των 13000 τόνων.

Παροπλίστηκε το 1945, λόγω παλαιότητας. Το δεύτερο ήταν αμερικανικής σχεδιάσεως και ναυπηγήσεως κλάσης GUPPY IIA, το οποίο είχε παραληφθεί το 1972 και παρέμεινε σε υπηρεσία μέχρι το 1993, οπότε και παροπλίστηκε.

Το Υ/Β ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ (S -120) είναι ένα συμβατικό Υ/Β Τype 214, πρώτο στη σειρά των 6 Υποβρυχίων τύπου “ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ” που έχει παραγγείλει το Πολεμικό Ναυτικό.

Κατασκευάσθηκε στα Ναυπηγεία της HDW στο ΚΙΕΛΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ. Καθελκύσθηκε την 22 Απριλίου 2004. Την 21 Δεκεμβρίου 2010 κατέπλευσε στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας και εντάχθηκε στη δύναμη των Υποβρυχίων.

Το βίντεο βολής είναι από την εκπομπή «Με Αρετή και Τόλμη».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ