Οτζαλάν: Ένα νέο βιβλίο ρίχνει φώς στην υπόθεση

Οτζαλάν: Στο Ιστορικό Μουσείο θα παρουσιαστεί το βιβλίο του Αντώνη Ναξάκη «ΟΤΖΑΛΑΝ, Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΝΟΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥ». Ανώτατοι αξιωματικοί ε.α. θα το παρουσιάσουν.

 

 

Την Τρίτη στις 7 το απόγευμα στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλήςο αντιστράτηγος ε.α. Βασίλειος Ροζής, πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, ο αντιστράτηγος ε.α. Δημήτρης Αλευρομάγειρος, επίτιμος Γενικός Επιθεωρητής Στρατού, ο αντιναύαρχος ε.α. Σπύρος Περβαινάς πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού  και ο διδάκτωρ γεωπολιτικής Γιώργος Φίλης θα μιλήσουν για το βιβλίο του αρχιπλοίαρχου ε.α. Αντώνη Ναξάκη «Οτζαλάν – Η παράδοση ενός συμμάχου».

 

Οτζαλάν

Όπως αναφέρει ο εκδοτικός οίκος ο συγγραφέας Αντώνης Ναξάκης, ο άνθρωπος που στάθηκε αληθινός σύντροφος και πιστός φίλος του Κούρδου ηγέτη Αμπντουλάχ Οτζαλάν, είναι ίσως ο μόνος που θα μπορούσε να σκιαγραφήσει καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον την προσωπικότητα ενός ανθρώπου που ηγήθηκε του μεγαλύτερου εθνικού και απελευθερωτικού κινήματος των Κούρδων.

Με αποδείξεις και ντοκουμέντα περιγράφει όλα όσα έγιναν εκείνες τις «σκοτεινές» μέρες που στοίχισαν στον Ελληνισμό έναν σημαντικό σύμμαχο.

 
 

Με απλή και αφηγηματική γλώσσα, μας ταξιδεύει πίσω στον χρόνο, στην πρώτη του γνωριμία με τον Οτζαλάν, τον άνθρωπο, τον αρχηγό, τον οραματιστή, τον αγωνιστή μιας ελεύθερης Κουρδικής πατρίδας. Το ταξίδι του Ναξάκη τροφοδοτεί τον αναγνώστη με μοναδικές εικόνες από τις επισκέψεις του στο στρατόπεδο εκπαίδευσης των Κούρδων μαχητών στην Κοιλάδα Μπεκάα, στο αρχηγείο του Κούρδου ηγέτη στη Δαμασκό και τελικά πάνω στα βουνά του μαχόμενου για την ελευθερία του Κουρδιστάν.

 

Οτζαλάν

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ