Ο πόλεμος προπαγάνδας και παραπληροφόρησης στον πόλεμο της Ουκρανίας

ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

Του Λάμπρου ΤζούμηΑντιστράτηγου ε.α. *

 

Πόλεμος προπαγάνδας και παραπληροφόρησης στον πόλεμο της Ουκρανίας.

✔ Η ρωσική φάλαγγα των 64 χιλιομέτρων που ορισμένοι έκαναν αναλύσεις επικαλούμενοι πηγές των ΗΠΑ, ότι έμεινε λόγω προβλημάτων που αφορούσαν θέματα Διοικητικής Μέριμνας θεωρώντας ότι η Ρωσία επιχειρεί από τη Μόσχα στην Ιβηρική χερσόνησο, αναπτύσσεται και περικυκλώνει το Κίεβο.

✔ Τα βίντεο που προβάλλονται σε ενέδρα που έπεσαν τα ρωσικά άρματα είναι κάτι αναμενόμενο καθόσον οι ρωσικές δυνάμεις κινούνται επί δρομολογίων καταδεικνύει τη γενναία διάθεση των Ουκρανών να αντισταθούν, αλλά οποιαδήποτε προσβολή τέτοιας μορφής δεν ανατρέπει τα επιχειρησιακά δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί.

✔ Πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε ότι έγινε προσπάθεια από τους Ρώσους κατάληψης του αεροδρομίου στο προάστιο Γκοστομέλ του Κιέβου, Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης όπως αναφέρθηκε σκοτώθηκε ο Ρώσος στρατηγός Αντρέι Σουχοβέτσκι, επικεφαλής της 7ης αερομεταφερόμενης μεραρχίας που φέρεται να πυροβολήθηκε από Ουκρανό ελεύθερο σκοπευτή.

Όπως ανέφεραν αρχικά δημοσιογραφικές πληροφορίες το αεροδρόμιο ανακατέλαβαν ουκρανικές δυνάμεις.

Η επιχείρηση αυτή των ρωσικών δυνάμεων αν πράγματι οι πληροφορίες ήταν ακριβείς έδειχναν έλλειψη συντονισμού καθόσον σε μια τέτοια επιχείρηση απαιτείται συνένωση των αερομεταφερόμενων δυνάμεων με αυτές που έπρεπε να είχαν αναπτυχθεί επί του εδάφους.

Τελικά όπως αναφέρουν πληροφορίες το αεροδρόμιο το ελέγχουν οι Ρώσοι.

Προβλήματα σε θέματα Διοικήσεως και Ελέγχου είναι φυσικό ότι θα υπάρξουν σε μια τόσο μεγάλη επιχείρηση, αλλά δεν μπορεί κανείς να εξάγει ασφαλή επιχειρησιακά συμπεράσματα, λόγω του πολέμου της προπαγάνδας και παραπληροφόρησης που διεξάγεται ταυτόχρονα.

 

 


Περισσότερα άρθρα από το Λάμπρο Τζούμη:

ΑΠΟΨΕΙΣ –ΛΑΜΠΡΟΣ ΤΖΟΥΜΗΣ


 

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ