Όχι άλλες ημερομηνίες για τα αναδρομικά των Στρατιωτικών!

Σαν το μαρτύριο της σταγόνας έχουν καταντήσει τα αναδρομικά των στρατιωτικών εδώ και μήνες, με την απόλυτη κορύφωση τις τελευταίες ημέρες.
Οι Στρατιωτικοί έχουν υποστεί στην κυριολεξία έναν απίστευτο «βομβαρδισμό» από όλα τα ΜΜΕ  αλλά και με αρκετές ευθύνες κυβερνητικών παραγόντων που κάθε μέρα βγάζουν και μια καινούργια πληροφορία, εδώ και καιρό με το πότε, πόσα, πως, μειωμένα, φορολογημένα και ότι άλλο.
Αποσβολωμένοι οι στρατιωτικοί από την αρχή που έγινε γνωστό ότι επιτέλους θα δοθούν τα αναδρομικά δε προλαβαίνουν να διαβάζουν ημερομηνίες, δόσεις, ποσά ανά βαθμό και χρόνια υπηρεσίας.
Και αφού τελείωσαν όλα αυτά και ψηφίστηκε και στη Βουλή βιώνουν και τις τελευταίες πράξεις του «δράματος» που δεν είναι άλλο από τις υποψήφιες ημερομηνίες που θα καταβληθούν τα αναδρομικά.
Ο καθείς από τα ΜΜΕ (άλλος λίγο, άλλος πολύ) δημοσιεύει υπολογισμούς σε καθημερινή βάση, βγάζει ημερομηνίες και τις «πουλάει» στους Στρατιωτικούς για να κάνουν προγραμματισμό τι λογαριασμούς θα πρωτοπληρώσουν.
Και για να μη ρίχνουμε όλα στα ΜΜΕ ευθύνη έχει και η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, όπως χθες που η Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά δήλωσε από την Λάρισα ότι θα δοθούν μέχρι τέλος Νοέμβρη, ενώ όλοι έχουν διαβάσει για μέσα Δεκέμβρη όπως άλλωστε έχει ανακοινώσει και ο Πρωθυπουργός δημιουργώντας αισιοδοξίες γιατί ως γνωστόν όσο πιο γοργά τόσο πιο καλά. Άλλωστε το ίδιο είχε κάνει και ο Παναγιώτης Ρήγας από την ανάποδη, καθώς ενώ όλα συνηγορούσαν για εφάπαξ καταβολή και πάλι από την Λάρισα είχε πει ότι θα δοθούν μέχρι τέλος Φλεβάρη αλλάζοντας τα σενάρια προϊδεάζοντας για δόσεις τελικά, τρελαίνοντας τους στρατιωτικούς.
Μετά από όλο αυτό το «σήριαλ» στο τέλος δεν είναι απίθανο να απηυδήσουν οι Στρατιωτικοί και να πούνε – λέμε τώρα – «αφήστε ρε παιδιά δεν τα θέλουμε, προτιμούμε την ησυχία μας».
Δε φτάνει η μεγάλη καθυστέρηση χρόνων, δε φτάνει που θα είναι τσεκουρωμένα, δε φτάνει που ουσιαστικά δεν υπάρχει επαναφορά στο μισθολόγιο του 2012 όπως έλεγε η απόφαση του ΣτΕ, θα τους έχουμε τρελάνει τα ΜΜΕ και οι πολιτικοί.
Όλα τα στελέχη όμως των ΕΔ βρίσκονται σε καθημερινή βάση στις επάλξεις της υπηρεσίας και του καθήκοντος με αυταπάρνηση, παρά το γεγονός ότι η προσφορά τους δεν αναγνωρίζεται πάντα όσο πρέπει.

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ