ΒΙΝΤΕΟ: Όταν ο «ΖΕΥΣ» κόβει την ανάσα με τους ελιγμούς του πάνω από τη Θεσσαλονίκη

F-16 ΖΕΥΣ

Μια πρώτη «γεύση» πήραν σήμερα οι Θεσσαλονικείς για την επίδειξη που θα γίνει από την Ομάδα «ΖΕΥΣ» μετά την στρατιωτική παρέλαση την 28η Οκτωβρίου. Δείτε τα βίντεο.

«Πρόβα» τζενεράλε για την επίδειξη που θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης ενόψει της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου πραγματοποίησε σήμερα το F-16 «ΖΕΥΣ» της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους «Ζευς».

Το αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας έκανε εντυπωσιακούς ελιγμούς στον ουρανό της Θεσσαλονίκης κάνοντας τους περαστικούς να σηκώσουν το βλέμμα τους ψηλά και απαθανατίσουν την στιγμή με τα κινητά τους τηλέφωνα.

Σε αυτήν την επέτειο ο πιλότος που θα πραγματοποιήσει την αεροπορική επίδειξη και θα απευθύνει μήνυμα από το cockpit είναι ο Επισμηναγός (Ι) Δημήτριος Βολακάκης, ο οποίος από το 2009 υπηρετεί στην 343 Μοίρα. Έχει περισσότερες από 1700 ώρες πτήσης, από τις οποίες οι 1200 είναι σε αεροσκάφη F-16.

Η ομάδα Ζευς

H Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 “Ζευς” (F-16 Demo Team) αποτελεί πρόγραμμα εκτέλεσης αεροπορικών επιδείξεων, που σκοπό έχει να διαδώσει την καλλιέργεια της αεροπορικής ιδέας και την τόνωση του ηθικού τόσο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και της Ελληνικής κοινωνίας ενώ παράλληλα προβάλλει την μαχητική ικανότητα και το γενικότερο έργο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το αεροσκάφος που χρησιμοποιείται για την εκτέλεση των αεροπορικών επιδείξεων είναι τύπου F-16C Block 52+.

Ελιγμοί Επίδειξης

Το αεροσκάφος F-16 της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων έχει τη δυνατότητα, ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες και το ύψος βάσης των νεφών που υπάρχουν στην περιοχή επίδειξης, να εκτελέσει τρία προγράμματα ακροβατικών ελιγμών: Ένα Υψηλό (High), ένα Μεσαίο (Low) και ένα Χαμηλό (Flat).

Πιο συγκεκριμένα έχουμε :

Υψηλή Επίδειξη (High Show)
: Ελάχιστο ύψος βάσης νεφών 7000 πόδια πάνω από το έδαφος (AGL), οριζόντια ορατότητα 5 χιλιόμετρα.

Μεσαία Επίδειξη (Low Show)
: Ελάχιστο ύψος βάσης νεφών 2500 πόδια πάνω από το έδαφος (AGL), οριζόντια ορατότητα 5 χιλιόμετρα.

Χαμηλή Επίδειξη (Flat Show)
: Ελάχιστο ύψος βάσης νεφών 1500 πόδια πάνω από το έδαφος (AGL) και οριζόντια ορατότητα 5 χιλιόμετρα.

Δείτε τα βίντεο με την «πρόβα» για την παρέλαση που πραγματοποίησε σήμερα η Ομάδα «ΖΕΥΣ»:

 

 

Πηγή: thestival

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ