Παναγιωτόπουλος: «Οργανωμένη η μετακίνηση στα σύνορα – Αδύνατο να έρχονται από Ιντλίμπ»

ΥΕΘΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

«Η εντολή του πρωθυπουργού ήταν σαφής. Τα σύνορα πρέπει να φυλαχθούν», τόνισε ο ΥΕΘΑ μιλώντας στον ΣΚΑΙ υπογραμμίζοντας πως χθες ο στόχος αυτός επετεύχθη.

 

Την πρόθεση της κυβέρνησης για περαιτέρω ενίσχυση των συνόρων, επεσήμανε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, στο περιθώριο της τεταμένης κατάστασης στα ελληνικά σύνορα με πλήθος προσφύγων και μεταναστών που επιθυμούν να περάσουν παράνομα στην Ελλάδα από τον Έβρο.

“Η εντολή του πρωθυπουργού ήταν σαφής. Τα σύνορα πρέπει να φυλαχθούν”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Υπουργός υπογραμμίζοντας πως χθες ο στόχος αυτός επετεύχθη.

“Θεωρώ ότι τα σύνορα φυλάχθηκαν” δήλωσε, προσθέτοντας πως χθες είχαμε πολλά περιστατικά αποτροπής μεταναστών και προσφύγων να εισέλθουν στην χώρα μας από τον Έβρο.

Όπως εξήγησε, «είχαμε πληροφορίες για πολλούς που θα προσπαθούσαν να εισέλθουν με τρόπο οργανωμένο» στην Ελλάδα και θα προχωρούσαν σε «οργανωμένη μετακίνηση στα σύνορα».

Αναφερθείς στη φύλαξη των συνόρων Τουρκίας – Ελλάδας, στον Έβρο, ο υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας Παρασκευής προς Σάββατο σημειώθηκαν «πολλά επεισόδια».

«Είχαμε πολλά περιστατικά αποτροπής κατά τη διάρκεια της νύχτας. Σχηματίστηκαν αρκετές δικογραφίες», διευκρίνισε, αλλά δεν θέλησε να δώσει συγκεκριμένα νούμερα.

Ο Ν. Παναγιωτόπουλος ανέφερε πως έγιναν συλλήψεις χωρίς να αναφέρει πάντως συγκεκριμένο αριθμό.

Σημείωσε πως τα άτομα που συγκεντρώθηκαν στα σύνορα δεν είναι πρόσφυγες από την Ιντλίμπ, καθώς δε θα προλάβαιναν να φτάσουν τόσο γρήγορα στην περιοχή.

Ο Υπουργός, ο οποίος και έχει συνεχή ενημέρωση για την κατάσταση στα σύνορα τόνισε πως η πρόθεση για θωράκιση της χώρας μας πρέπει να γίνει σαφής, ” να καταδειχθεί στον Έβρο, πριν από οπουδήποτε αλλού”.

Παράλληλα υπογράμμισε πως η κυβέρνηση έχει αξιοποιήσει κάθε μέσο προκειμένου να δημιουργήσει ένα ισχυρό τοίχος αποτροπής των ροών παντού, διαμηνύοντας εκ νέου ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων αλλά και των δυνάμεων σε ξηρά και θάλασσα μέρα με τη μέρα.

” Στη θάλασσα είναι πιο δύσκολο να ελεγχθεί η κατάσταση, παραδέχτηκε μεταξύ άλλων ο Υπουργός, αναφέροντας πως οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν χθες 28-2, απέτρεψαν μεγαλύτερες προσφυγικές ροές από την θάλασσα.

 

 

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ