Παναγιωτόπουλος: Είμαστε έτοιμοι και για στρατιωτική εμπλοκή!

ΥΕΘΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ - ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ

Μήνυμα στην Τουρκία στέλνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος με σημερινή του δήλωση. Είμαστε έτοιμοι και για στρατιωτική εμπλοκή δηλώνει και …ο νοών νοείτω.

 

Την ώρα που η τουρκική προκλητικότητα και ο επικοινωνιακός «πόλεμος» της Τουρκίας εντείνεται, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος παραχώρησε την ακόλουθη δήλωση στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR που σίγουρα θα συζητηθεί.

Συγκεκριμένα ερωτηθείς από δημοσιογράφο για τις εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο ΥΕΘΑ δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Ασφαλώς και η συμπεριφορά της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα είναι αρκετά επιθετική. Θεωρώ ότι ο μόνος τρόπος, να αντιμετωπίσει η Ελλάδα αυτή τη συμπεριφορά είναι αφενός να εξαντλεί όλα τα διπλωματικά της όπλα και από την άλλη πλευρά να μέριμνα για την αύξηση της αποτρεπτικής ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν είμαστε έτοιμοι, ακόμη και για το έσχατο σενάριο μιας στρατιωτικής λύσης, όπως είπε χαρακτηριστικά, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Πρωθυπουργού, ο κ. Διακόπουλος, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος είπε:

«Ακριβώς! Προχθές ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Γραφείου Πρωθυπουργού είπε ότι προετοιμαζόμαστε για όλα τα ενδεχόμενα.

Μέσα σε όλα αυτά τα ενδεχόμενα συμπεριλαμβάνονται ασφαλώς και η στρατιωτική εμπλοκή. Δεν θέλουμε να φτάσουμε εκεί. Αλλά θέλουμε να καταστήσουμε σαφές προς πάσα κατεύθυνση, ότι θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα σε απόλυτο βαθμό. Επομένως ο νοών νοείτω».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ