Πάνε πίσω οι ερπύστριες για τα Leopard του Στρατού

Προβλήματα με την προμήθεια για τα Leopard και όχι μόνο. Τίποτε πρωτότυπο. Δείτε τι έχει γίνει με τον διαγωνισμό για ανταλλακτικά

 

Με καθυστέρηση στην προμήθεια βασικών ανταλλακτικών για τα M113, τα LEO2 HEL και τα πυροβόλα PzH 2000 ξεκινάει το 2017.

Αυτή την φορά όμως ο λόγος δεν είναι οικονομικός καθώς τα περίπου 2.150.000 ευρώ υπάρχουν. Η καθυστέρηση στην καταληκτική ημερομηνία του διαγωνισμού οφείλεται στις ερωτήσεις που έχουν κάνει οι εμπλεκόμενοι φορείς στον διαγωνισμό με αποτέλεσμα αντί για τα τέλη Ιανουαρίου να μετατεθεί η ημερομηνία στο τέλος Φεβρουαρίου.

Αν φυσικά δεν υπάρξουν ενστάσεις ή νέες ερωτήσεις και κατα συνέπεια νέες καθυστερήσεις.

Το υποπρόγραμμα αφορά κατα περίπου 1,5 εκ. ευρώ την προμήθεια πελμάτων για τις ερπύστριες των αρμάτων και αβουλκάνιστου ελαστικού.

Τα υπόλοιπα χρήματα πάνε για ανταλλακτικά οπλισμού G3A3, HK-11, Μinimi, MG3. Τέλος μίσο εκατομμύριο ευρώ αφορά σε ανταλλακτικά των τροχοφόρων STEYER.

Το ερώτημα βεβαίως που προκύπτει αβίαστα, ειδικά σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι γιατί χρειάζεται να γίνει δημόσιος διαγωνισμός.

Αν πιστέψουμε τα όσα κατα καιρούς έχουν ακουστεί τα στρατιωτικά εργοστάσια θα μπορούσαν να υπερκαλύψουν τις ανάγκες του Στρατού.

Και φυσικά εν συνεχεία και συνολικά των Ενόπλων Δυνάμεων. Άλλωστε κάποτε θεωρήθηκε εφικτό ακόμα και να παράγουν φάρμακα και υγειονομικό υλικό για όλη την επικράτεια.

Η αλήθεια βέβαια, για ακόμα μια φορά, είναι πως οι κατα καιρούς σχεδιασμοί δεν έχουν γίνει με βάση τα πραγματικά δεδομένα αλλά αποτυπώνουν απλά επιθυμίες που αγνοούν την πραγματικότητα. Με αποτέλεσμα απλά να δημιουργούν ελπίδες χωρίς αντίκρυσμα.

Μια πραγματικότητα την οποία επί πολλά χρόνια γνωρίζουν στα Επιτελεία και για αυτό επιχειρούν να προγραμματίζουν σε βάθος χρόνου την κάλυψη των αναγκών τους.

Περιμένοντας παράλληλα και τον νέο νόμο για τις προμήθειες τον οποίο έχει πολλές φορές εξαγγείλει, στα λόγια, η πολιτική ηγεσία.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ