Υποβρύχιο Παπανικολής: Ποιοι έδειξαν ενδιαφέρον για τις δυνατότητές του

Υποβρύχιο Παπανικολής: Οι αυξημένες δυνατότητες που δίνει πλεονεκτήματα στο Πολεμικό Ναυτικό, τράβηξαν το ενδιαφέρον Αξιωματικών συμμαχικής χώρας.

Την Μ. Τρίτη 11 Απριλίου 2017 επισκέφθηκαν το Αρχηγείο Στόλου οι Κυβερνήτες των Φρεγατών του Βασιλικού Ναυτικού του Μαρόκου, RMNS Sultan Moulay Ismail (F-614) Πλοίαρχος Halid Jaoui και RMNS Tarik Ben Ziyad (F-613) Πλοίαρχος Mohammed Adi Britel, όπου είχαν συνομιλίες με τον Αρχηγό Στόλου Αντιναύαρχο Ιωάννη Γ. Παυλόπουλο Π.Ν. και το Επιτελείο του.

Οι Αξιωματικοί των δυο χωρών συνομίλησαν επί θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος, στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο χωρών.

Επιπρόσθετα δόθηκε η ευκαιρία να επισκεφθούν τον προσομοιωτή επιθέσεων υποβρυχίων της Σχολής Υποβρυχίων καθώς και το Υποβρύχιο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ και το ΤΠΚ ΡΙΤΣΟΣ όπου ενημερώθηκαν για τις δυνατότητές τους.

Τα Υ/Β τ. “ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ” μπορούν να μεταφέρουν επαρκή τρόφιμα και πόσιμο νερό για πλου έως 50 ημέρες, ενώ δεν υφίσταται πρόβλημα ανεφοδιασμού με καύσιμα – λιπαντικά.

Η πρόωση επιτυγχάνεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 3.900 kW σε συνδυασμό με το σύστημα αναερόβιας πρόωσης (AIP), την παραγωγή δηλαδή ηλεκτρικής ενέργειας από κυψέλες υγρών καυσίμων.

Το σύστημα αυτό απαλλάσσει τα Υ/Β αυτού του τύπου (όποτε επιχειρησιακά απαιτείται) από την διαδικασία εκτελέσεως αναπνευστήρα για τη φόρτιση των συστοιχιών του, μια διαδικασία που καθιστά τα Υ/Β ευάλωτα σε εντοπισμό από ανθυποβρυχιακές μονάδες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ