Παραιτήθηκε ο Νίκος Κοτζιάς. Ο Αλέξης Τσίπρας αναλαμβάνει το ΥΠΕΞ

Δεκτή έκανε ο Πρωθυπουργός την παραίτησή του υπέβαλε ο Νίκος Κοτζιάς με αιτία την μη κάλυψή του στην αντιπαράθεσή του από τον Πάνο Καμμένο στο χθεσινό υπουργικό Συμβούλιο. Ο Αλέξης Τσίπρας θα αναλάβει το ΥΠΕΞ

Την παραίτησή του υπέβαλε πριν από λίγο ο Νίκος Κοτζιάς στον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος και την έκανε δεκτή. Ταυτόχρονα όπως έγινε γνωστό την θέση του ΥΠΕΞ αναλαμβάνει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο Νίκος Κοτζιάς θεώρησε ότι έμεινε εκτεθειμένος από την μη κάλυψη του Αλέξη Τσίπρα στην κόντρα με τον Πάνο Καμμένο έθεσε στον πρωθυπουργό την παραίτησή του. Σημαντικότερη αιτία φαίνεται η συζήτηση για τα μυστικά κονδύλια σε υπουργείο Εξωτερικών και Άμυνας και η “φωτιά” που άναψε στο υπουργικό συμβούλιο μεταξύ του Νίκου Κοτζιά και του Πάνου Καμμένου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού:

«Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έκανε δεκτή την παραίτηση του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά. Τον ευχαρίστησε θερμά για την προσφορά του στην κυβέρνηση και τη χώρα τα τελευταία 3,5 χρόνια. Το Υπουργείο Εξωτερικών αναλαμβάνει ο Πρωθυπουργός προκειμένου να συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις στην επιτυχή ολοκλήρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.»

Τα μυστικά κονδύλια του ΥΕΘΑ

Νωρίτερα όπως είχε γίνει γνωστό ο Νίκος Κοτζιάς ήταν έτοιμος να λάβει πρωτοβουλία για να σχηματιστεί κοινοβουλευτική πλειοψηφία, προκειμένου η Βουλή να ψηφίσει νόμο, με τον οποίο θα αποκτήσει την αρμοδιότητα να ελέγχει τα ονομαζόμενα «μυστικά κονδύλια» όλων των υπουργείων. Να σημειωθεί πως μέχρι σήμερα, από τον δημοκρατικό έλεγχο του Κοινοβουλίου περνάνε τα «απόρρητα κονδύλια» μόνον του υπουργείου Εξωτερικών, βάσει νόμου που αυτοβούλως προώθησε ο κ.Κοτζιάς και ψηφίστηκε από τη Βουλή στην αρχή του 2017. Με την κίνηση αυτή θέλησε να απαντήσει στις επιθέσεις που δέχτηκε από τον Πάνο Καμμένο καθώς το υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι ένα από τα υπουργεία που διαχειρίζονται μυστικά κονδύλια.

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ