Παραλήρημα Τούρκων για Αν. Μεσόγειο – Απομονωμένοι απειλούν τους πάντες με «πόλεμο»

Εκτός τόπου και χρόνου οι Τούρκοι δείχνουν τον εκνευρισμό τους για τα ενεργειακά σχέδια που προχωρούν στην Αν. Μεσόγειο χωρίς αυτούς και παραληρούν απειλώντας τους πάντες με «πόλεμο»

Οι απειλές «πολέμου» εκτοξεύτηκαν για μια ακόμα φορά από τον Τούρκο υπουργό Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος μιλώντας ενώπιον του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Τουρκίας, ο κ. Ακάρ είπε: «Στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο στην Κύπρο, όποιο και να είναι, το λέμε καθαρά ότι δεν πρόκειται να απεμπολήσουμε τα δικαιώματά μας που απορρέουν από πρακτικές του διεθνούς δικαίου στη βάση συμφωνιών και από το δίκαιο».

Και πρόσθεσε: «Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε το δίκαιο και τα δικαιώματα της Τουρκίας και της ΤΔΒΚ δεν πρόκειται με κανένα τρόπο να υποχωρήσουμε σε αυτό, το έχουμε ξεκαθαρίσει με κάθε τρόπο στους συνομιλητές μας και θα συνεχίσουμε να το ξεκαθαρίζουμε. Έχουμε λάβει όλα τα μέτρα γι’ αυτό και θα συνεχίσουμε να τα λαμβάνουμε».

Η νέα επιθετική ρητορική Ακάρ έρχεται λίγες μόλις ημέρες μετά τη συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu, κατά τη διάρκεια της οποίας είχε διαμηνύσει πως η Τουρκία δεν θα ανεχτεί τετελεσμένα γεγονότα από την ελληνική πλευρά στο Αιγαίο ή τη Μεσόγειο και δεν θα επιτρέψει οποιαδήποτε ελληνική παρέμβαση στις τουρκικές έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο.

Στην ίδια συνέντευξη, είχε φροντίσει, εξάλλου, να απειλήσει, για πολλοστή φορά την Ελλάδα, όχι μόνο για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης, αλλά και για την κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο.

Σε παραλήρημα και ο εκπρόσωπος του Ερντογάν

Τη σκυτάλη του παραληρήματος πήρε στη συνέχεια ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ.

Σύμφωνα με το Anadolu, ο κ. Τσελίκ κατέστησε σαφές πως «οποιαδήποτε προσπάθεια της Ελλάδας να διευρύνει βαθμιαία τα χωρικά της ύδατα θα τύχουν ισχυρής απάντησης από την Τουρκία».

Μάλιστα, προχώρησε και σε ακόμα πιο προκλητικές δηλώσεις υποστηρίζοντας ότι «το έβδομο τεμάχιο ανήκει στην Τουρκία» και πρόσθεσε πως «δεν θα επιτραπεί στην Ελλάδα και την Κύπρο να επιχειρήσουν στην ανατολική Μεσόγειο».

Η πολεμική ρητορική του επεκτάθηκε και στο ζήτημα επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια απειλώντας ότι: «Θα δοθεί σκληρή απάντηση σε οποιαδήποτε ελληνική προσπάθεια επέκτασης των χωρικών υδάτων. Η απόφαση της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης του 1995 ισχύει απόλυτα και οι Ενοπλες Δυνάμεις μας είναι έτοιμες».

«Μου φαίνεται πως ξεχνούν την απόφαση της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης του 1995. Οποιαδήποτε προσπάθεια, έστω και ελάχιστη να είναι αυτή, θα έχει σφοδρή απάντηση από την Τουρκία», συμπλήρωσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ