Παραβιάσεις: Οι Τούρκοι σήμερα «πετάνε» στην …Αθήνα

Δεν είχαμε παραβιάσεις στο Αιγαίο σήμερα, μιάς και για τους Τούρκους η σημερινή ημέρα δεν είναι σαν τις άλλες. Γιορτάζουν την τουρκική Δημοκρατία.
Οι Τούρκοι σήμερα, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, απέχουν από την παραβατική δραστηριότητα στις πτήσεις τους στο Αιγαίο.


Θεσσαλονίκη NRDC-GR: Επέτειος Τουρκικής Δημοκρατίας


Ο λόγος πιθανότατα συνδυάζεται με την σημερινή γιορτή της Πρεσβείας τους στην Αθήνα, για την επέτειο της τουρκικής Δημοκρατίας (Ίδρυση από Κεμάλ Ατατούρκ), στην οποία έχουν προσκληθεί και Ανώτατοι Έλληνες Αξιωματικοί όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις.
Στην Αθήνα πάντως, σε μια εύστοχη κίνηση κυκλοφόρησαν τα συγκεντρωτικά στοιχεία της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο η οποία τα τελευταία δυο χρόνια έχει ξεφύγει από κάθε μέτρο.
2241 οι παραβιάσεις το 2014 και φέτος μέχρι τώρα έχουμε 2847!!! Σίγουρα η χρονιά θα κλείσει πάρα πολύ πάνω από τις 3000.
14 πτήσεις πάνω από ελληνικό έδαφος το 2014 και φέτος μέχρι τώρα ήδη έχουμε 36!!!
Όσο για τις εμπλοκές; Πιο φοβισμένοι οι Τούρκοι από την Ελλάδα το 2014 προκάλεσαν αερομαχία μόλις 8 φορές. Φέτος, μέχρι τώρα ήδη 167!!!
Φυσικά αυτά τα στοιχεία αύριο θα είναι σε όλες τις εφημερίδες και σίγουρα οι καλεσμένοι Διπλωμάτες που θα πάρουν την επισκόπηση του Τύπου θα έχουν άλλο ένα στοιχείο για να προσθέσουν σε τόσα άλλα ώστε να έχουν και οι ίδιοι και οι χώρες τους μια ολοκληρωμένη εικόνα για το πόσο κοντά ή πόσο μακριά στην Ευρωπαϊκή πρακτική είναι η Τουρκία.
 

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ