Παρέλαση 25η Μαρτίου: Τα «θηρία» βγήκαν στο Σύνταγμα – ΒΙΝΤΕΟ

Παρέλαση 25η Μαρτίου: Σείστηκε η γη όταν τα θηρία του Στρατού Ξηράς βγήκαν στην παρέλαση και ο κόσμος με χειροκροτήματα τους επευφημούσε.
 
Σείστηκε η άσφαλτος στην Αθήνα, στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου όταν πέρασε ο ουλαμός αρμάτων μάχης Leopard 2HEL. Οι Αθηναίοι που είχαν την ευκαιρία να βρεθούν σήμερα στην παρέλαση καμάρωσαν από κοντά τα «θηρία» που βρίσκονται σε ακριτικές μονάδες του Στρατού Ξηράς και φυλάττουν Θερμοπύλες και έχουν ενταχθεί στον Ελληνικό Στρατό από το 2008.
Μετά από τον ουλαμό με Leopard 2HEL, ακολούθησε ένας ουλαμός με Leopard 1A5, ενώ στη συνέχει ακολούθησε το Πυροβολικό.
Το Leopard 2 HEL είναι γερμανικό κύριο άρμα μάχης το οποίο κατασκευάζεται από την εταιρεία Krauss-Maffei. Τα Leopard 2 A6 αντιπροσωπεύουν την πιο ώριμη τεχνολογικά εκδοχή του Leopard 2. Η ελληνική έκδοση του άρματος που βρίσκεται εδώ και αρκετά χρόνια σε υπηρεσία με τον ΕΣ, είναι το περίφημο Leopard 2HEL.
Το άρμα διαθέτει ψηφιακά συστήματα ελέγχου πυρός με αποστασιόμετρα λέιζερ και προηγμένες λειτουργίες νυχτερινής όρασης και σκοπεύσεως και συστημάτων θερμικής απεικόνισης. Το άρμα καθώς κινείται έχει την δυνατότητα να βάλει εναντίον κινούμενων στόχων χωρίς να επηρεάζεται από την μορφολογία του εδάφους.
Τα βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά του Leopard 2 Α6 είναι: βάρος 62,3 τόνοι, συνολικό μήκος με την κάννη 9,97 μέτρα, χωρίς την κάννη μήκος 7,7 μέτρα, πλάτος 3,74 μέτρα, συνολικό ύψος 3 μέτρα, ενώ το πλήρωμά του αποτελείται από 4 μέλη. Η αυτονομία του φτάνει τα 500-550 χλμ.

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ