Παρενόχλησαν το ελικόπτερο με τον Αλκιβιάδη Στεφανή τούρκικα F-16 στους Λειψούς

ΥΦΕΘΑ ΣΤΕΦΑΝΗΣ - ΜΕΤΙΣΤΗ - ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ - ΡΩ

Η σημερινή πρωινή τούρκικη πρόκληση με υπερπτήση πάνω από τους Λειψούς σε ύψος λιγότερο και από 1000 μέτρα είχε ξεκάθαρο στόχο την παρενόχληση του ελικοπτέρου που μετέφερε τον ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδη Στεφανή.

Ο υφυπουργός μετέβαινε σήμερα στους Λειψούς για τις επετειακές εκδηλώσεις για τα 72 χρόνια από την ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα. Οι Τούρκοι όμως παρά το γεγονός ότι είναι Σάββατο δεν δίστασαν να στείλουν δύο F-16 και να κάνουν υπερπτήση. Τα τούρκικα μαχητικά σύμφωνα με πληροφορίες πέταξαν πάνω από το ελικόπτερο με τον ΥΦΕΘΑ προφανώς θέλοντας να προκαλέσουν.

Δεν είναι τυχαίο ότι λίγη ώρα αργότερα στις 13:43 ζεύγος των τούρκικων F-16 επανήλθαν με νέα υπερπτήση αυτή τη φορά πάνω από τη Ρω στα 18.000 πόδια.

Η Τουρκία επιμένει να προκαλεί σε όλα τα μέτωπα κάθε ημέρα ώρα και στιγμή και αυτό έκανε και σήμερα που στα Δωδεκάνησα γιόρταζαν την ενσωμάτωσή τους στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα γίνονται ολοένα και πιο επικίνδυνοι και αυτό πρέπει να ανησυχήσει ιδιαίτερα την πολιτική ηγεσία για το κατά πόσο μπορεί να επιτρέψει να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση.  Είναι δεδομένο ότι η Τουρκία αναζητά θερμό επεισόδιο, όπως είναι όμως δεδομένο ότι όσο δεν την βάζει κανείς στη θέση της παίρνει συνεχώς περισσότερο αέρα για μεγαλύτερες προκλήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ