«ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018»: Πότε θα ηχήσουν οι σειρήνες συναγερμού της Πολιτικής Άμυνας

Οι σειρήνες συναγερμού Πολιτικής Άμυνας θα ηχήσουν σε όλη την ελληνική επικράτεια, στο πλαίσιο της άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018». Μάθετε πότε.

 

 

Η Εθνική Διακλαδική Άσκηση «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018» βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, για το λόγο αυτό αύριο Τρίτη 9 Οκτωβρίου θα ηχήσουν σε όλη την ελληνική επικράτεια οι σειρήνες συναγερμού Πολιτικής Άμυνας.

Η ενεργοποίηση θα έχει καθαρά δοκιμαστικό σκοπό και επομένως δεν υπάρχει λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας.

Σημειώνεται ότι στη χώρα μας υπάρχουν εγκατεστημένες συνολικά περίπου 1.700 σειρήνες συναγερμού στα αστικά κέντρα και σε ακριτικές περιοχές, ενώ υπεύθυνος φορέας για τη λειτουργία τους είναι το υπουργείο Δημόσιας Τάξης σε συνεργασία με την ΠΣΕΑ (Πολιτική Σχεδίασης Εκτάκτων Αναγκών).

Συγκεκριμένα, στις 11.00 το πρωί θα σημάνει συναγερμός αεροπορικής επίθεσης, χρονικής διάρκεια 60 δευτερολέπτων, με διακοπτόμενο ήχο διαφορετικής έντασης. Στις 11.05 θα υπάρξει σήμανση λήξης του συναγερμού, για χρονική διάρκεια επίσης 60 δευτερολέπτων, με συνεχή ήχο σταθερής έντασης.

«ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018»: Σκοποί της άσκησης

Η Εθνική Διακλαδική Άσκηση «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018», που ξεκίνησε την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 12 Οκτωβρίου στην Αλεξανδρούπολη, διεξάγεται κάθε χρόνο, και είναι μία άσκηση μεγάλης κλίμακας, η οποία σχεδιάζεται και διευθύνεται από το ΓΕΕΘΑ, με τη συνδρομή των Γενικών Επιτελείων.

Διεξάγεται σε ολόκληρο τον Ελλαδικό χώρο και εντός του FIR Αθηνών, επί βάσεως ΤΑΑΣ (Τακτική Άσκηση Άνευ Στρατευμάτων) και ΤΑΜΣ (Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων).

Στην άσκηση, εκτός από το ΓΕΕΘΑ, τα Γενικά Επιτελεία και τις Μείζονες Διοικήσεις με τις υποτεταγμένες, σε αυτές, μονάδες, συμμετέχουν και Φορείς του Πολιτικού Τομέα.

Κύριοι σκοποί της άσκησης είναι:

α. Η εξέταση και αντιμετώπιση της δημιουργούμενης, από τις διεθνείς εξελίξεις, κατάστασης, στο εγγύς και ευρύτερο περιβάλλον της χώρας.
β. Η εφαρμογή διαδικασιών διοίκησης και ελέγχου Ενόπλων Δυνάμεων και η βελτίωση του επιπέδου ελέγχου και διεύθυνσης των επιχειρήσεων.
γ. Η εξάσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων στη σχεδίαση και διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων, καθώς και η διατήρηση και προαγωγή της μαχητικής ικανότητας τους στο ενοποιημένο πεδίο της μάχης.
δ. Η εφαρμογή του συστήματος χειρισμού κρίσεων και του Εθνικού Συστήματος Συναγερμού, καθώς και η δοκιμή σχεδίων οργάνωσης και λειτουργίας υπηρεσιών Πολιτικής Άμυνας και Πολιτικής Σχεδίασης Έκτακτης Ανάγκης (ΠΑΜ-ΠΣΕΑ).
ε. Η ενεργός συμμετοχή και η επιχειρησιακή εκπαίδευση μονάδων Εθνοφυλακής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ