«ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018»: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη – Πόσοι Έφεδροι θα κληθούν

ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2017 ΕΒΡΟΣ

Ένα εικοσιτετράωρο έχει μείνει από την έναρξη της Εθνικής Διακλαδικής Άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018». Πόσοι Έφεδροι θα κληθούν να συμμετέχουν.

 

 

Ξεκινάει αύριο Παρασκευή 5 Οκτωβρίου η άσκηση «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018» και θα ολοκληρωθεί στις 12 Οκτωβρίου στο ΠΒ ”ΑΕΤΟΣ”, κοντά στην Αλεξανδρούπολη. Μπορεί η άσκηση να βρίσκεται στην τελική ευθεία, σύμφωνα με πληροφορίες όμως, αποφασίστηκε να κληθούν στην άσκηση με φύλλα ατομικής προσκλήσεως 5000 Έφεδροι, οι πιο αναγκαίες ειδικότητες, όπως Ειδικές Δυνάμεις, Τεθωρακισμένα και Πυροβολικό. Επειδή η άσκηση ξεκινάει αύριο οι Έφεδροι θα προσκληθούν και θα συμμετέχουν στην άσκηση τη Δευτέρα.

Παράλληλα στα πλαίσια της άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018» θα είναι ενεργή η συμμετοχή και η επιχειρησιακή Εκπαίδευση μονάδων Εθνοφυλακής σε Έβρο αλλά και σε νησιά.

Ωστόσο από την άσκηση, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, αναμένεται να απουσιάζει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος θα βρίσκεται στις ΗΠΑ για προγραμματισμένη επίσκεψη κατά τη διάρκεια της οποίας ενδέχεται να έχει συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζέιμς Μάτις.

Η Εθνική Διακλαδική Άσκηση «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018», που διεξάγεται κάθε χρόνο, είναι μία άσκηση μεγάλης κλίμακας, η οποία σχεδιάζεται και διευθύνεται από το ΓΕΕΘΑ, με τη συνδρομή των Γενικών Επιτελείων.

Διεξάγεται σε ολόκληρο τον Ελλαδικό χώρο και εντός του FIR Αθηνών, επί βάσεως ΤΑΑΣ (Τακτική Άσκηση Άνευ Στρατευμάτων) και ΤΑΜΣ (Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων).

Στην άσκηση, εκτός από το ΓΕΕΘΑ, τα Γενικά Επιτελεία και τις Μείζονες Διοικήσεις με τις υποτεταγμένες, σε αυτές, μονάδες, συμμετέχουν και Φορείς του Πολιτικού Τομέα.

Κύριοι σκοποί της ασκήσης είναι:

α. Η εξέταση και αντιμετώπιση της δημιουργουμένης, από τις διεθνείς εξελίξεις, κατάστασης, στο εγγύς και ευρύτερο περιβάλλον της χώρας.
β. Η εφαρμογή διαδικασιών διοίκησης και ελέγχου Ενόπλων Δυνάμεων και η βελτίωση του επιπέδου ελέγχου και διεύθυνσης των επιχειρήσεων.
γ. Η εξάσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων στη σχεδίαση και διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων, καθώς και η διατήρηση και προαγωγή της μαχητικής ικανότητας τους στο ενοποιημένο πεδίο της μάχης.
δ. Η εφαρμογή του συστήματος χειρισμού κρίσεων και του Εθνικού Συστήματος Συναγερμού, καθώς και η δοκιμή σχεδίων οργάνωσης και λειτουργίας υπηρεσιών Πολιτικής Άμυνας και Πολιτικής Σχεδίασης Έκτακτης Ανάγκης (ΠΑΜ-ΠΣΕΑ).
ε. Η ενεργός συμμετοχή και η επιχειρησιακή εκπαίδευση μονάδων Εθνοφυλακής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ