«ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018»: Στην τελική ευθεία η Εθνική Διακλαδική Άσκηση – ΦΩΤΟ

ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2017

«ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018»: Δύο εικοσιτετράωρα πριν την έναρξη της Εθνικής Διακλαδικής Άσκησης και όλα είναι έτοιμα. Γιατί θα λείπει ο Πάνος Καμμένος.

 

 

Στην τελική ευθεία βρισκόμαστε πλέον για την Εθνική Διακλαδική άσκηση «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018», που θα ξεκινήσει την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 12 Οκτωβρίου στο ΠΒ ”ΑΕΤΟΣ”, κοντά στην Αλεξανδρούπολη. Φέτος μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, την τελική φάση της αναμένεται να παρακολουθήσει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Ωστόσο από την άσκηση, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, αναμένεται να απουσιάζει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος θα βρίσκεται στις ΗΠΑ για προγραμματισμένη επίσκεψη κατά τη διάρκεια της οποίας ενδέχεται να έχει συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζέιμς Μάτις.

Η άσκηση «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018», που διεξάγεται κάθε χρόνο, είναι μία άσκηση μεγάλης κλίμακας, η οποία σχεδιάζεται και διευθύνεται από το ΓΕΕΘΑ, με τη συνδρομή των Γενικών Επιτελείων.

Διεξάγεται σε ολόκληρο τον Ελλαδικό χώρο και εντός του FIR Αθηνών, επί βάσεως ΤΑΑΣ (Τακτική Άσκηση Άνευ Στρατευμάτων) και ΤΑΜΣ (Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων).

Στην άσκηση, εκτός από το ΓΕΕΘΑ, τα Γενικά Επιτελεία και τις Μείζονες Διοικήσεις με τις υποτεταγμένες, σε αυτές, μονάδες, συμμετέχουν και Φορείς του Πολιτικού Τομέα.

Κύριοι σκοποί της ασκήσεως είναι:

α. Η εξέταση και αντιμετώπιση της δημιουργουμένης, από τις διεθνείς εξελίξεις, κατάστασης, στο εγγύς και ευρύτερο περιβάλλον της χώρας.
β. Η εφαρμογή διαδικασιών διοίκησης και ελέγχου Ενόπλων Δυνάμεων και η βελτίωση του επιπέδου ελέγχου και διεύθυνσης των επιχειρήσεων.
γ. Η εξάσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων στη σχεδίαση και διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων, καθώς και η διατήρηση και προαγωγή της μαχητικής ικανότητας τους στο ενοποιημένο πεδίο της μάχης.
δ. Η εφαρμογή του συστήματος χειρισμού κρίσεων και του Εθνικού Συστήματος Συναγερμού, καθώς και η δοκιμή σχεδίων οργάνωσης και λειτουργίας υπηρεσιών Πολιτικής Άμυνας και Πολιτικής Σχεδίασης Έκτακτης Ανάγκης (ΠΑΜ-ΠΣΕΑ).
ε. Η ενεργός συμμετοχή και η επιχειρησιακή εκπαίδευση μονάδων Εθνοφυλακής.

Δείτε εντυπωσιακές φωτογραφίες από την άσκηση «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2017»:

ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2017 ΕΒΡΟΣ

ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2017

ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2017

ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2017

ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2017

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ