Πάσχα – Όταν τα τραπέζια ήταν γεμάτα και οι πολιτικοί στις Μονάδες

Πάσχα – Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από όταν οι Μονάδες κάθε Πάσχα γέμιζαν με σούβλες και κόκκινα αυγά και οι πολιτικοί έκαναν «παρέλαση» στις Μονάδες.

Πάσχα 2017, οι φετινές εικόνες δεν έχουν καμία σχέση με τις εικόνες από εορτασμούς άλλες χρονιές σε Μονάδες.

Οι φωτογραφίες από άλλες εποχές θυμίζουν εκείνα τα χρόνια της ευμάρειας.

Οι σούβλες έχουν πάρει «φωτιά» κοκορέτσια και σειρές αρνιών και κατσικιών περιμένουν να σερβιριστούν στο εορταστικό τραπέζι.

Πάσχα αρχείο
O Γιώργος Παπανδρέου δέχεται και δίνει ευχές για το Πάσχα. Το τραπέζι είναι γεμάτο όπως φυσικά και όλα τα τραπέζια στο στρατόπεδο.

Πάσχα αρχείο
Οι στρατιώτες, πιο τυχεροί από τους σημερινούς συναδέλφους τους, δέχονταν ένα έστω συμβολικό δώρο μαζί με τις ευχές από τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Πάσχα αρχείο
Τα χρόνια των μνημονίων σιγά σιγά τα πάντα «μαζεύτηκαν» και πλέον αυτές οι φωτογραφίες που είναι περίπου μιας δεκαετιάς μοιάζουν με πολύ μακρινή ανάμνηση

Η αναβίωση τους σε ένα βαθμό έγινε με τα αρνιά που άπλωσε στο Άλσος Στρατού η κυβέρνηση για να γιορτάσει το Πάσχα ο λαός μαζί με τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Και αυτό όμως δεν είχε μέλλον αφού αν και τα τραπέζια εκείνη την μια και μοναδική φορά γέμισαν ασφυκτικά λόγω της οικονομικής κρίσης η φιέστα για άγνωστο λόγο αν και τα προβλήματα των πολιτών μεγάλωσαν δεν ξαναέγινε.
Πάσχα αφίσα
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ