Πώς 5η φάλαγγα στην Ελλάδα υποβοηθά τον υβριδικό πόλεμο της Τουρκίας

ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΛΑΓΓΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Του αναπληρωτή καθηγητή Γεωπολιτικής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ) Κωνσταντίνου Γρίβα, από την εκπομπή “Αντιθέσεις” του Γιώργου Σαχίνη στην ΚΡΗΤΗ TV.

 

Η Τουρκία εφαρμόζει στην Ελλάδα ένα είδος υβριδικού πολέμου.

Προσπαθεί να πετύχει τους στόχους της χωρίς να οδηγηθεί σε πολεμική αναμέτρηση, την οποία -επιμένω- τη φοβάται πάρα πολύ.  Φοβάται όχι ένα θερμό επεισόδιο που θα μπορούσε να το διαχειριστεί, αλλά μια πολεμική αναμέτρηση μεγάλης κλίμακας, την οποία τη φοβάται περισσότερο απ’ ό,τι η Ελλάδα και καλά κάνει και τη φοβάται γιατί έχει περισσότερους λόγους.

Για να πετύχει λοιπόν τους στόχους της, η Τουρκία χρησιμοποιεί απειλές και παρανοϊκές αναγνώσεις του Διεθνούς Δικαίου.

Και φυσικά υπάρχει και ένας μηχανισμός μέσα στην Ελλάδα που προωθεί ακριβώς αυτές τις απόψεις.

Όταν πχ βομβαρδίζεται η κοινή γνώμη με απειλές που δεν έχουν ορθολογική βάση του τύπου «θα πάμε σε πόλεμο και θα τον χάσουμε γιατί η Τουρκία είναι πολύ ισχυρή» είναι ακριβώς αυτός ο εγχώριος μηχανισμός που -είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα, είτε λόγω ιδεοληψιών- ασκεί για λογαριασμό της Τουρκίας τον υβριδικό πόλεμο που προσπαθεί αναίμακτα να επιβάλλει για τον ακρωτηριασμό της χώρας μας.

Η κυριαρχία στο Αιγαίο είναι κομμάτι της υψηλής στρατηγικής της Τουρκίας,  και όταν λέω κυριαρχία, εννοώ να “κατακτήσει” το Αιγαίο, αν όχι επίσημα, άτυπα, να θέσει δηλαδή τα ελληνικά νησιά μέσα στο δικό της «γαλάζιο έδαφος» και να μετατρέψει και την Ελλάδα σε άτυπο προτεκτοράτο της.

Γιατί το Αιγαίο και γενικότερα η Ανατολική Μεσόγειος είναι κρίσιμες περιοχές για την παγκόσμια κυριαρχία, αλλά κυρίως επειδή η Τουρκία φοβάται ότι η Ελλάδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αιχμή του δόρατος ενός αντι-τουρκικού τμήματος,  διότι η Τουρκία έχει θίξει πάρα πολλά συμφέροντα παγκοσμίως -και θα συνεχίσει να το κάνει- οπότε δημιουργεί γύρω της μια τάφρο, ένα χώρο καταστροφής.

Και το πιο επικίνδυνο κομμάτι γύρω απ’αυτήν είναι η Ελλάδα και η Κύπρος.

Η Τουρκία λοιπόν, έχει πολύ σκοτεινά σχέδια για εμάς και η διαδικασία αποδόμησης της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας θα συνεχιστεί.

Αυτή η διαδικασία θα συνεχιστεί με τον ίδιο ήπιο τρόπο του «ροκανίσματος» υποβοηθούμενη και από την εγχώρια 5η φάλαγγα ώστε εμείς να μη μπορούμε να αντιδράσουμε.

Πχ στην περίπτωση του Τσεσμέ, αυτό δεν είναι ένα ουδέτερο ερευνητικό σκάφος αλλά στην ουσία κάνει στρατιωτική έρευνα πολεμικού χαρακτήρα μέσα στο κέντρο του Αιγαίου, όταν κάνει έρευνες στο βυθό για τα ρεύματα και ένα σωρό άλλα στοιχεία που επηρεάζουν τον ανθυποβρυχιακό πόλεμο.

Όταν γίνεται λοιπόν αυτό και το ξέρουμε και έρχεται ένα πανίσχυρο πλέγμα από ΜΜΕ, από πανεπιστημιακούς, από διαμορφωτές γνώμης, από πολιτικούς κλπ και μας λέει “εντάξει, δεν έγινε τίποτα και δε μπορούμε να κάνουμε και τίποτα”, αυτό ακριβώς είναι ο υβριδικός πόλεμος και αυτή ακριβώς είναι η 5η Φάλαγγα μέσα στην Ελλάδα.

 

*Ο Κωνσταντίνος Γρίβας είναι Καθηγητής Γεωπολιτικής στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων. Διδάσκει επίσης Γεωγραφία της Ασφάλειας στην ευρύτερη Μέση Ανατολή στο Τμήμα Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

armynow.gr google news

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ