Πιλότος F-16: «Τούτος εδώ ο λαός δε γονατίζει παρά μονάχα στους νεκρούς του» – BINTEO

Δείτε Βίντεο με τον διάλογο που είχε πιλότος του F-16C Block 52+, της ομάδας «Ζευς», επισμηναγός Δημήτρης Βολακάκης,  με τον ΠτΔ Πρ. Παυλόπουλο αλλά και την εντυπωσιακή επίδειξη

 

Για μια ακόμα φορά «έκλεψε» πραγματικά τις εντυπώσεις στην στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης  η επίδειξη ακριβείας με επικίνδυνους και τεχνικούς ελιγμούς που έκανε μαχητικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας τύπου F 16, της ομάδας «Ζευς», πάνω από τη νέα παραλία. Αλλά κυρίως τα λόγια που μετέφερε από τον ουρανό ο επισμηναγός Δημήτρης Βολακάκης της 115ΠΜ πιλότος του F 16.

Ολοκληρώνοντας την επίδειξη ο πιλότος της 115ης Πτέρυγας Μάχης, επισμηναγός Δημήτρης Βολακάκης, έστειλε το δικό του μήνυμα μέσα από το αεροσκάφος λέγοντας: «Τούτος εδώ ο λαός δε γονατίζει παρά μόνο στους νεκρούς του. Χρόνια πολλά Θεσσαλονίκη, Χρόνια πολλά Μακεδονία, Χρόνια πολλά Ελλάδα».

Στην επικοινωνία που είχε στην συνέχεια ο Προκόπης Παυλόπουλος με τον πιλότο του μαχητικού F-16, της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων «Ζευς», ανταπέδωσε τον χαιρετισμό: «Κύριε Επισμηναγέ, ο ελληνικός λαός είναι υπερήφανος για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας και ειδικότερα για την Πολεμική μας Αεροπορία. Αποδεικνύετε καθημερινά ότι τα φτερά του αεροσκάφους σας είναι προέκταση της ψυχής σας, προέκταση της ψυχής του λαού μας του Έθνους μας. Η Υπέρμαχος Στρατηγός να σας προστατεύει και να σας δυναμώνει».

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ με τους εντυπωσιακούς ελιγμούς του F-16 της Ομάδας ΖΕΥΣ:

Η ομάδα «Ζευς» και ο Επισμηναγός (Ι) Δημήτριος Βολακάκης

O Επισμηναγός (Ι) Δημήτρης Βολακάκης εισήχθη στη Σχολή Ικάρων το 2000. Το 2006, τοποθετήθηκε στην 116ΠΜ/336 Μοίρα σε αεροσκάφη Α-7Ε Corsair ΙΙ, ενώ το 2008 τοποθετήθηκε στην 115ΠΜ/ΣΜΕΤ σε αεροσκάφη F-16 Block52+. Από το 2009 υπηρετεί στην 343 Μοίρα. Έχει περισσότερες από 1.700 ώρες πτήσης, από τις οποίες οι 1.200 είναι σε αεροσκάφη F-16.

H Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς» (F-16 Demo Team) αποτελεί πρόγραμμα εκτέλεσης αεροπορικών επιδείξεων, που σκοπό έχει να διαδώσει την καλλιέργεια της αεροπορικής ιδέας και την τόνωση του ηθικού τόσο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και της ελληνικής κοινωνίας, ενώ παράλληλα προβάλλει τη μαχητική ικανότητα και το γενικότερο έργο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το αεροσκάφος που χρησιμοποιείται για την εκτέλεση των αεροπορικών επιδείξεων είναι τύπου F-16C Block 52+.

Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019 στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστική επίδειξη της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς», στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

 

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ