Πλούσια η δραστηριότητα του ΓΓ ΥΠΕΘΑ σε Πυλαία Θεσσαλονίκης, Γιαννιτσά και Κατερίνη – ΦΩΤΟ

ΓΓ ΥΠΕΘΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ - ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

Ιδιαίτερα πλούσια ήταν η δραστηριότητα που είχε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνιος Οικονόμου το περασμένο Σαββατοκύριακο σε σε Πυλαία Θεσσαλονίκης, Γιαννιτσά και Κατερίνη

Επιμνημόσυνη Δέηση στην Πυλαία Θεσσαλονίκης

Ο ΓΓ  του ΥΠΕΘΑ Αντώνιος Οικονόμου, παρέστη το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020 στην επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των πεσόντων Στρατιωτικών κατά τους Αγώνες του Έθνους, στο Στρατιωτικό Νεκροταφείο Πυλαίας στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Αντώνιος Οικονόμου συνοδευότανε από τον Υποδιοικητή του Γ΄ ΣΣ/NRDC-GR «Μέγας Αλέξανδρος» Υποστράτηγο Αναστάσιο Σπανό και το Δκτη της Μεραρχίας Υποστηρίξεως (ΜΕΡΥΠ) Υποστράτηγο Γεώργιο Κωστίδη 

Μετά την τέλεση της επιμνημόσυνης δέησης υπέρ των ψυχών των πεσόντων, ο κ. Αντώνιος Οικονόμου απέτινε φόρο τιμής καταθέτοντας στεφάνι, στο χώρο του Ηρώου.

Στην παρουσίαση Λευκώματος Λυκείου Ελληνίδων στα Γιαννιτσά

Την ίδια ημέρα το απόγευμα ο ΓΓ του ΥΠΕΘΑ, συνοδευόμενος από τον Υποδιοικητή του Γ΄ ΣΣ/NRDC-GR «Μέγας Αλέξανδρος», Υποστράτηγο Αναστάσιο Σπανό και το Δκτη της ΙΙ Μ/K ΜΠ «Ελάσσων» Υποστράτηγο Δημόκριτο Κωνσταντάκο, παρέστη στην παρουσίαση του Λευκώματος «Αγαπητές Ελληνίδες, Γράμματα από το Αλβανικό Μέτωπο», που διοργάνωσε στο Πολεμικό Μουσείο Γιαννιτσών το Λύκειο Ελληνίδων της πόλης, σε συνεργασία με την ΙΙ Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού (ΙΙ Μ/K ΜΠ «Ελλάσσων»).  Η εν λόγω έκδοση του Λευκώματος  υλοποιήθηκε  από το  Λύκειο Ελληνίδων και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του, ο κ. ΓΓ ΥΠΕΘΑ απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό, εξήρε την πρωτοβουλία του Παραρτήματος Λυκείου Ελληνίδων Γιαννιτσών, για την παρουσίαση του εν λόγω λευκώματος και σημείωσε ότι βασική πηγή δύναμης αποτελεί η εθελοντική προσφορά, ενώ μνημόνευσε και τη σπουδαιότητα τέτοιων εκδηλώσεων στην εξασφάλιση της ιστορικής συνέχειας του Έθνους μας.

Στην τελετή μνήμης για την εκτέλεση Ελλήνων Πατριωτών το 1943

Την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020, ο Αντώνιος Οικονόμου, παρέστη ως Εκπρόσωπος του Προέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης, στις εκδηλώσεις της επετείου της ομαδικής εκτέλεσης των Ελλήνων Πατριωτών την 23 Φεβρουαρίου 1943 από τους Γερμανούς, στην πόλη της Κατερίνης.

Επίσης, ο κ. Αντώνιος Οικονόμου απέτινε φόρο τιμής καταθέτοντας στεφάνι, μετά την τέλεση της επιμνημόσυνης δέησης υπέρ των ψυχών των πεσόντων, στο χώρο του Ηρώου.

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ