ΠΝ: Σήμερα η καθέλκυση της ΤΠΚ ΒΛΑΧΑΚΟΣ στα Ναυπηγεία Ελευσίνας

ΤΠΚ ΒΛΑΧΑΚΟΣ

Λίγες ημέρες μετά την ένταξη στον Στόλο του Πολεμικού Ναυτικού της Πυραυλακάτου Νο 6 ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ, έρχεται μια ακόμα ευχάριστη είδηση για το ΠΝ, η καθέλκυση της ΤΠΚ Νο 7 ΒΛΑΧΑΚΟΣ στα Ναυπηγεία Ελευσίνας.

Η επίσημη τελετή καθέλκυσης της ΤΠΚ Νο 7, που φέρει το όνομα ενός ακόμα ήρωα των Ιμίων, του υποπλοίαρχου Παναγιώτη Βλαχάκου, θα γίνει σήμερα το μεσημέρι, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, ενώ καλώς εχόντων των πραγμάτων η παράδοσή της στο Πολεμικό Ναυτικό θα γίνει πριν το τέλος του 2020.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΤΠΚ Νο 7 πέφτει σήμερα στο νερό, έχοντας γίνει μεγάλο μέρος των εργασιών, δύο μήνες νωρίτερα από τον προγραμματισμό, ενώ η παράδοσή της στο ΠΝ θα αποτελέσει σημαντική προσθήκη στον Στόλο των Ταχέων Περιπολικών Κατευθυνόμενων Βλημάτων.

Τεχνικά χαρακτηριστικά ΤΠΚ τύπου Super Vita, κλάσεως «Ρουσσέν»

Διαστάσεις: 61,9 / 9,5 / 2,8 μέτρα
Εκτόπισμα: 670 τόνους
Πρόωση:4 MTU 16V 595 TE 90
Ταχύτητα: 34,5 κόμβοι
Πλήρωμα: 45
Οπλισμός:
8 Κ/Β Ε-Ε Exocet MM-40 Blk2 / Blk3
1 πυροβόλο 76mm / 62 Super Rapido της OTO-MELARA
2 πυροβόλα 30mm της OTOBREDA
1 αντιβληματικό σύστημα (CIWS) GLMS RAM το οποίο φέρει 21 Κ/Β

Να σημειωθεί ότι οι τρεις πρώτες ΤΠΚ της κλάσεως διαθέτουν κατευθυνόμενα βλήματα (Κ/Β) Exocet MM-40 Blk2 με βεληνεκές ως 70 χλμ, ενώ οι τελευταίες τέσσερις, συμπεριλαμβανομένης και της ΤΠΚ «ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ» και «ΒΛΑΧΑΚΟΣ», διαθέτουν K/B Exocet MM-40 Blk 3 με βεληνεκές ως 180 χλμ.

 

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ