ΠΟΕΣ: Καταγγέλει τις προσπάθειες σπίλωσης της Ομοσπονδίας

Με ανακοίνωσή της η ΠΟΕΣ καταγγέλει όλους όσους επιχειρούν να σπιλώσουν την Ομοσπονδία και καλεί τις Ενώσεις στρατιωτικών να εγγραφούν σε αυτήν.
 
Μηνύματα σε πολλούς στέλνει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ).
«Το τελευταίο διάστημα βροχή δημοσιευμάτων και ανακοινώσεων που προσπαθούν να διαστρεβλώσουν την αλήθεια είδαν το φως της δημοσιότητας. Το σίγουρο είναι ότι δεν αγγίζουν κανέναν.
Είναι αλήθεια ότι από την ψήφιση του ν. 4407 τον Ιούλιο του 2016 και μέχρι σήμερα, η Ομοσπονδία μας αποτέλεσε και αποτελεί στόχο μιας συνεχούς προσπάθειας υπονόμευσης και διάσπασής της. Ο τρόπος δε που επελέγη είναι ο συνήθης.
Στήθηκε μία «άλλη Ομοσπονδία» και άρχισε δικαστήρια επί δικαστηρίων, ώστε να καλυφθεί η ανυπαρξία της αντιπροσωπευτικότητά της, μέσω μιας επ΄ άπειρον εκκρεμοδικίας. Το έργο το έχουμε δει επί δεκαετία, όταν σε κάθε προσπάθεια συλλογικής έκφρασης των εν ενεργεία στρατιωτικών, σχεδόν όλοι (Επιτελεία, κόμματα, εισαγγελείς) ήταν εναντίον μας.
Χρειάστηκε να φτάσουμε στον Άρειο Πάγο για να μας αναγνωριστεί το Συνταγματικό δικαίωμά μας. Επειδή δε όλοι γνωριζόμαστε, είναι γνωστό ποιοι σε πνεύμα ενωτικό μακριά από κομματικές αντιπαραθέσεις έδωσαν τις άνισες αυτές μάχες και ποιοι απουσίαζαν.
Τώρα, όμως, που επιτέλους ο νομοθέτης αποφάσισε να συμμορφωθεί (και όχι να μας χαρίσει) αυτό που οι ίδιοι κερδίσαμε, εκ τους ασφαλούς ορισμένοι «είδαν φως και μπήκαν». Αλλά και έτσι ακόμα ήταν καλοδεχούμενοι. Όμως, αυτό δεν ήταν το ζητούμενο. Επειδή δεν μπορούσαν ασφαλώς να ελέγξουν την πλειοψηφία, επέλεξαν ή τους επέβαλαν το δρόμο της διάσπασης, προκειμένου να ακυρώσουν στην πράξη το νόμο. Υλοποίησαν το δόγμα «ό,τι δεν μπορώ να ελέγξω, το δυσφημώ, το σπιλώνω και αν αποτύχω και με αυτά τα μέσα, το σκοτώνω».
Κατ΄ αποτέλεσμα, ορισμένοι θέλουν να ανεβάσουν εκ νέου το παλιό παρωχημένο έργο: «οι στρατιωτικοί είναι κατάλληλοι για συνδικαλισμό;», «δες τους ακόμα δεν τους δόθηκε το δικαίωμα και σκοτώνονται για τις καρέκλες», «άρα ΟΧΙ συνδικαλισμός». Στο πλαίσιο αυτό, πολύ φοβούμαστε ότι ορισμένοι – άξιοι κατά τα λοιπά – συνάδελφοι παίζουν το ρόλο του «χρήσιμου ηλίθιου».
Παρακινημένοι από προσωπική φιλοδοξία διασπούν και – εξ αντικειμένου – δίνουν έρεισμα και λαβές στους πολέμιους της συνδικαλιστικής έκφρασης των στρατιωτικών (και παραμένουν δυστυχώς πολλοί αυτοί οι τελευταίοι).
Η θέση της Ομοσπονδίας μας είναι και ήταν ξεκάθαρη: ΜΙΑ Ομοσπονδία, διακλαδική, χωρίς κομματικές ή άλλες εξαρτήσεις. Ο θεσμός πρέπει να στηριχθεί τώρα, που κάνει τα πρώτα του βήματα και αυτό δεν αποτελεί θέμα προσώπων που έρχονται και παρέρχονται.
Αυτό το διασφαλίσαμε μόνοι μας: φτιάξαμε το θεσμικό πλαίσιο σε αυτό το πνεύμα ΠΡΙΝ το νομοθέτη. (Είναι το ίδιο θεσμικό πλαίσιο που οι όψιμοι «συνδικαλιστές» απλώς αντέγραψαν άρθρο προς άρθρο, λέξη προς λέξη, τελεία προς τελεία).
Λειτουργήσαμε χωρίς πόρους και διεκδικήσαμε πρώτοι εμείς την αποκατάσταση των μισθών μας στο ΣτΕ. Συνεχίζουμε πρώτοι εμείς τον αγώνα και σήμερα. Πρώτοι και μόνοι εμείς πέρα από τα λόγια, καταφύγαμε εκ νέου στο ΣτΕ για μη συμμόρφωση και της παρούσας Κυβερνώσας Διοίκησης, «σέρνοντας» και τους λοιπούς, οι οποίοι δυστυχώς το μόνο που έχουν επιτύχει είναι να καθυστερήσουν τη διαδικασία δίνοντας χρόνο στην Κυβέρνηση.
Αυτά τα πετύχαμε με σεμνότητα και προπαντός ενότητα. Γι΄ αυτό και ο Έλληνας στρατιωτικός γνωρίζει πολύ καλά ποιοι πάλεψαν για τα συμφέροντά του, όταν, όχι μόνο δεν υπήρχαν συνδικαλιστικές «καρέκλες», αλλά διώκονταν πειθαρχικά και ποινικά όσοι τολμούσαν και να αρθρώσουν τη λέξη συνδικαλισμός.
Ενότητα όμως σημαίνει πλειοψηφία και μειοψηφία. Δεν σημαίνει διάσπαση, όταν δε μας αρέσει η πλειοψηφία.
Ζητάμε από τους Έλληνες Βουλευτές, δεδομένου ότι ένα νέο νομοσχέδιο είναι υπό συζήτηση στη Βουλή των Ελλήνων, να διασφαλίσουν τη θεσμική υπόσταση της ΜΙΑΣ αναγνωρισμένης διακλαδικής Ομοσπονδίας για τους εν ενεργεία στρατιωτικούς με δημοκρατικά εκλεγμένη Διοίκηση.
Καλούμε ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους να εγγραφούν στις πρωτοβάθμιες ενώσεις τους – όπου κι ανήκουν αυτές σήμερα – και τις ενώσεις αυτές να εγγραφούν στην Ομοσπονδία μας (ως τη μόνη νομιμοποιημένη Ομοσπονδία των εν ενεργεία στρατιωτικών), ώστε να αποκτήσουν και στην Ομοσπονδία την εκπροσώπηση που αξίζουν και δικαιούνται.
Όλοι κρινόμαστε πρωτίστως από τους συναδέλφους μας.
Η Π.Ο.Ε.Σ., θεματοφύλακας και εκφραστής της (πολύ μικρής, αλλά ήδη πλούσιας) ιστορίας της συλλογικής έκφρασης των Ελλήνων στρατιωτικών θα μείνει, σε κάθε περίπτωση, πιστή στις αρχές του διαλόγου, της δημοκρατικής οργάνωσης, της πολυφωνίας και μακριά από κομματικές αντιπαραθέσεις. Όσοι θέλουν όχι ένα, αλλά πολλά σωματεία στρατιωτικών – «κομματικά» φερέφωνα της μίας ή της άλλης πολιτικής παράταξης, θα αποτύχουν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ