ΠΟΕΣ προς Πρωθυπουργό για τους εμβολιασμούς: «Για όλα ο στρατός, το φτηνό δυναμικό»

ΠΟΕΣ

Δριμεία κριτική ασκεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση για την αποψίλωση των στρατιωτικών νοσοκομείων από προσωπικό προκειμένου να αξιοποιηθεί στους εμβολιασμούς κατά του κορονοϊου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΟΕΣ με την οποία απευθύνεται στον πρωθυπουργό:

«Τη παρελθούσα Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2021, σχεδόν όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης μετάδωσαν  την επίσκεψη και τις δηλώσεις του κ. Πρωθυπουργού στο Mega εμβολιαστικό κέντρο «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» στο Μαρούσι.

Τελικά μία εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις. Σε όλο το κέντρο ήταν παρατεταγμένα στελέχη (υγειονομικοί, νοσηλευτές) όλων των Κλάδων (ΣΞ, ΠΝ, ΠΑ) τα οποία επιφορτίστηκαν με τον εμβολιασμό των πολιτών. Τα στελέχη αυτά, τα οποία για να βρίσκονται εκεί αποψιλώνονται τα στρατιωτικά νοσοκομεία και οι δομές υγείας των ΕΔ, διατάχθηκαν να εκτελέσουν ένα επιπλέον έργο, πέραν της αποστολής των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Εισέπραξαν και είμαστε σίγουροι ότι, με το πέρας του έργου αυτού, θα εισπράξουν και πάλι τα συγχαρητήρια και τα ευχαριστώ όλων.

Δεν κουραζόμαστε να υπενθυμίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι ο ρόλος των Ενόπλων Δυνάμεων της Χώρας μας δεν είναι αυτός. Η Πολιτεία, αντί να προσλάβει το κατάλληλο προσωπικό, οπότε και εκατοντάδες άνεργοι συμπολίτες μας θα αποκτήσουν εργασία και εισοδήματα, αρέσκεται να απευθύνεται σε ένα φτηνό δυναμικό (τα στελέχη των ΕΔ),  που εκτελεί αγόγγυστα εντολές χωρίς αντίδραση και χωρίς καμια υπερωριακή αποζημίωση.

Διαμαρτυρόμαστε, για ακόμη μία φορά εντόνως και ζητάμε την παρέμβαση του κ. Πρωθυπουργού, προκειμένου να αποδοθούν οι ευθύνες στα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών, σχετικά με τη μη εισέτι έκδοση της κοινής υπουργικής απόφασης που προβλέπει ο ν.4472/2017 (Α΄ 74) για την καταβολή, τουλάχιστον στην παρούσα φάση, της νομοθετημένης αποζημίωσης της νυκτερινής μας εργασίας και να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα μας».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο topics.gr

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ