Η ΠΟΕΣ, η Χρυσή Αυγή και άλλες κωμικές ιστορίες

Τι σχέση έχει η ΠΟΕΣ με την Χρυσή Αυγή;  Ποιοι θυμούνται και πώς την επίσκεψη Καμμένου στο Καστελόριζο; Αυτές και άλλες διασκεδαστικές ιστορίες…

 
 
Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ
Η προπαγάνδα προέρχεται από το λατινικό “propagare” που σημαίνει φυτεύω, αναπαράγω, πολλαπλασιάζω.
Έχω στο μυαλό μου την εικόνα ενός αγαπημένου καθηγητή, να λέει στους φοιτητές του:
Κλείστε τα μάτια σας και φανταστείτε ένα δέντρο. Ένα δέντρο δικό σας. Ένα μεγάλο δέντρο, με γερές ρίζες, ισχυρό κορμό και πλούσιο φύλλωμα.
Στη σκιά αυτού του δέντρου υπάρχει ένα ακόμα δεντράκι. Μικρό ασθενικό καχεκτικό.
Αυτό είναι η προπαγάνδα.
Το μεγάλο δέντρο που σκεφτήκατε είναι η δική σας αλήθεια. Στη σκιά της δικής σας αλήθειας, οι αλήθειες των άλλων είναι καχεκτικές και δεν μπορούν να “ζήσουν”.
Είναι πολύς καιρός τώρα που συγκεκριμένοι κύκλοι προσπαθούν να πλήξουν τους συνδικαλιστές στρατιωτικούς παρουσιάζοντας ότι δήθεν έχουν σχέση με τη Χρυσή Αυγή.
Βέβαια, όπως λέει ο σοφός λαός, η καμήλα την καμπούρα της άλλης καμήλας βλέπει. Τη δική της ποτέ.
Έτσι και στην περίπτωση του στρατιωτικού συνδικαλισμού!
Η αφορμή για να πληγεί η ΠΟΜΕΝΣ,  δόθηκε από μια τυπική επιστολή που στέλνουν οι ενώσεις των στρατιωτικών σε όσους βουλευτές καταθέτουνε ρωτήσεις για αιτήματά τους.
Στοχοποιήθηκε εντέχνως μια συγκεκριμένη Ένωση, προκειμένου να βγει το βεβιασμένο συμπέρασμα ότι η ΠΟΜΕΝΣ έχει σχέση με τη Χρυσή Αυγή.
Βέβαια, το γεγονός ότι άλλες Ενώσεις Στρατιωτικών μέλη της ΠΟΕΣ έχουν κάνει ακριβώς το ίδιο, έχουν στείλει ευχαριστήριες επιστολές στην Χρυσή Αυγή, δεν έχει καμία σημασία, γιατί αυτό δεν εξυπηρετεί την “δικιά μας αλήθεια”, το “δικό μας δέντρο”.
Παρουσιάζονται μόνο όσα στοιχεία είναι επαρκή για την λάσπη στον ανεμιστήρα!
Το γεγονός ότι η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας, η οποία είναι πλήρες μέλος της ΠΟΕΣ στέλνει διαρκώς ανάλογες ευχαριστήριες επιστολές στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, δεν έχει καμία σημασία.
 
Το αστείο είναι ότι οι ίδιοι κύκλοι οι οποίοι βρίσκουν πάντα την ευκαιρία να εξάρουν όλα όσα κάνει ο ΥΕΘΑ, είχαν εξάρει και την επίσκεψή του στο Καστελόριζο τον περασμένο Δεκέμβριο, μαζί με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, μετά από πρόσκληση του Πάνου Καμμένου!

tovima.gr – Σε Ρω και Στρογγύλη Καμμένος, Βίτσας με 3 βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Τις νησίδες Ρω και Στρογγύλη επισκέφθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο αναπληρωτής υπουργός, Δημήτρης Βίτσας και εννέα βουλευτές, μέλη…


Μάλιστα χρησιμοποιώντας μια αποστροφή του λόγου Καμμένου εξηγούσαν τότε ότι “η Εθνική Άμυνα χρειάζεται σοβαρότητα” η οποία είναι μια καραμέλα που την θυμούνται οι χρεοκωπημένοι πολιτικά πολιτικοί μας όταν τους βολεύει.

 
Σε εκείνη την επίσκεψη πάντως, θυμάμαι την ερώτηση που έκανα στον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Δημήτρη Βίτσα, ο οποίος δεν αμφισβητείται για τις αριστερές “περγαμηνές” του.
Τον ρώτησα πώς νιώθει που επισκέπτεται το Καστελόριζο μαζί με την Χρυσή Αυγή και μάλιστα ως κυβερνητικός “οικοδεσπότης” συζητά με τους βουλευτές της.
Η απάντησή του ήταν σαφής: “Η διαφορά μας με αυτούς είναι ότι εμείς μπορούμε να το κάνουμε“.
Μπορούμε να συμπεριφερόμαστε όπως επιβάλει το ήθος της Δημοκρατίας μας στον καθένα μου εξήγησε. Αυτοί είναι που δεν μπορούν συμπλήρωσε.
Πόσο ταιριαστή είναι αυτή η φράση και στην επιχείρηση λάσπης που έχει στηθεί για τις ενώσεις στρατιωτικών….


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ