Ποια αποκλιμάκωση; Μετά την NAVTEX η Τουρκία «πανηγυρίζει» με ΒΙΝΤΕΟ για τις 82 ημέρες του Oruc Reis

Τα «πυρά» που δέχτηκε χθες η Τουρκία από Ευρώπη και ΗΠΑ για κυρώσεις λόγω των παράνομων ενεργειών της στην Ανατολική Μεσόγειο δεν την ενοχλούν και αδιαφορεί.

Άλλωστε το έχει αποδείξει ότι δεν καταλαβαίνει από λόγια και ότι «συστάσεις» και «προειδοποιήσεις» και να υπάρξουν, εκείνη συνεχίζει να εφαρμόζει τα στρατηγικά της σχέδια. Η Σύνοδος Κορυφής στις 10 Δεκεμβρίου όπως όλα δείχνουν θα είναι ακόμα μια «απάτη» καθώς Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες που έχουν οικονομικά συμφέροντα με την Τουρκία θα την προστατεύσουν ακόμα μία φορά και μόνο κυρώσεις που «δαγκώνουν» δεν θα υπάρξουν, και αυτό το έχει αντιληφθεί και η Ελληνική κυβέρνηση.

Οι ψευτοεπιθέσεις φιλίας και τα καλέσματα για διάλογο στην ΕΕ φάνηκαν γρήγορα πόσο προσχηματικές ήταν την Παρασκευή. Οι μάσκες έπεσαν και εξέδωσε NAVTEX για άσκηση μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου με πραγματικά πυρά την ημέρα της Συνόδου.

Η Τουρκία σήμερα έστειλε και άλλο μήνυμα ότι δεν υπολογίζει τίποτα και κανέναν διαφημίζοντας και πανηγυρίζοντας τα όσα κατάφερε το ORUÇ REİS τις 82 ημέρες που αλώνιζε μέσα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και μάρκαρε την περιοχή θέλοντας να δημιουργήσει τετελεσμένα.

Η σημερινή ανακοίνωση και το βίντεο του τούρκικου Υπουργείου Άμυνας είναι χαρακτηριστικά και δείχνουν τον εκνευρισμό της Τουρκίας για τη μεγάλη πολυεθνική άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ 10» που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στην Αίγυπτο και παρουσιάζει το μέτωπο που χτίζεται απέναντί της στην Ανατολική Μεσόγειο.

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του το τούρκικο ΥΠΑΜ: «Για την προστασία των δικαιωμάτων, και των συμφερόντων της χώρας μας στις θάλασσες, το ερευνητικό πλοίο MTA ORUÇ REİS, το οποίο διεξάγει ερευνητικές δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειο, συνοδεύτηκε από τις Ναυτικές Δυνάμεις μας μεταξύ 8 Αυγούστου – 12 Σεπτεμβρίου και 11 Οκτωβρίου – 29 Νοεμβρίου».

Οι Ναυτικές Δυνάμεις μας συνόδευσαν το MTA ORUÇ REIS στην Ανατολική Μεσόγειο για 82 ημέρες:

▪️ Τα πολεμικά πλοία και τα υποβρύχια έπλεαν για 45 χιλιάδες ώρες

▪️ Τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα της ναυτικής περιπολίας μας πέταξαν 1170 ώρες

▪️ Τα UAV εξυπηρέτησαν στον αέρα για 3.600 ώρες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο topics.gr

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ