Υπάρχει λύση για τις χήρες στρατιωτικών αν δεν παίρνουν σύνταξη; (ΒΙΝΤΕΟ)

Καταπέλτης είναι ο Απόστολος Παπαπαρίσης για τις χήρες στρατιωτικών που χάνουν την σύνταξη τους με βάση το νόμο Κατρούγκαλου. Τί λέει στην κυβέρνηση;

Το αυτονόητο ερώτημα για το που θα πάνε τελικά οι κρατήσεις του συζύγου που τόσα χρόνια πληρώνονταν για να βγάλει κάποτε μια σύνταξη έθεσε ο Απόστολος Παπαπαρίσης σε συνέντευξη του στην ΕΡΑ Λάρισας.

Όπως μάλιστα εύστοχα ρωτησε γιατί δεν επιστρέφονται στις χήρες οι κρατήσεις αφού η πολιτεία δεν δίνει την σύνταξη;

Αυτονόητα μπορεί να αναρωτηθεί κανείς πως λέγεται οταν ενώ έχεις πληρώσει λεφτά για κάτι σου παίρνουν τα λεφτά και δεν σου δίνουν τίποτα….

Επειδή λοιπόν η πολιτεία δεν μπορεί να λειτουργεί έτσι και επειδή επιστροφή εισφορών ούτε γίνεται ούτε μπορεί να την κάνει η κυβέρνηση εκεί που κατάντησε τα ταμεία αρπάζοντας ακόμα και τα αποθεματικά τους η λύση είναι μία.

Να παραδεχτούν επιτέλους στην κυβέρνηση πως πάλι έκαναν ένα μεγάλο λάθος και αυτή την φορά να το διορθώσουν.

Αυτό ζητά και ο ίδιος εκφράζοντας την αγωνία που έχουν οι χήρες.

Τα χάνουν όλα οι χήρες

Θυμίζεται μάλιστα πως οι χήρες χάνουν ακόμα και το μέρισμα. Δηλαδή δεν έχουν να περιμένουν απολύτως τίποτα απο οπουδήποτε.Όπως χαρακτηριστικά αποκάλυψε ο Απόστολος Παπαπαρίσης  στο ιστολόγιο του:

Δυστυχώς, ενός κακού μύρια έπονται… Η πρώτη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, που αφορά στις συντάξεις χηρείας είναι γεγονός. Δεν φτάνει που η σύνταξη χηρείας θα είναι για 3 χρόνια της τάξης του 50% του εκλιπόντος! Δεν φτάνει που η συγκεκριμένη κυρία θα χάσει τη σύνταξη της μετά την παρέλευση της τριετίας! Δεν φτάνει που το μέρισμα που θα δίδεται στη χήρα θα είναι της τάξης του 50% του εκλιπόντος! Το ΔΣ του ΜΤΣ αποφάσισε ότι μετά thn παρέλευση της τριετίας το μέρισμα – φιλοδώρημα θα διακοπεί οριστικά!!! Προφανώς το ίδιο θα αποφασίσουν τα ΔΣ των ΜΤΝ και ΜΤΑ. Δείτε την απόφαση…

ΠΡΈΠΕΙ Ν’ ΑΝΤΙΔΡΆΣΟΥΜΕ

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ