Ποιες διερευνητικές; Υπερπτήσεις, 37 παραβιάσεις και το «Τσεσμέ» αλωνίζει ξανά στο Αιγαίο

Η Αθήνα δείχνει «υπομονή» και δεν απαντάει στις προκλήσεις και να αναμένει από την Τουρκία απάντηση για τις νέες διερευνητικές στις αρχές Μαρτίου.

Η Τουρκία όμως έρχεται και «γκρεμίζει» τις αυταπάτες που έχουν ορισμένοι ότι μπορεί να βρεθεί λύση «συζητώντας» μαζί της για να βρεθεί δήθεν κοινή λύση. Γιατί πολύ απλά δε θέλει λύση αλλά να επεκτείνει την κυριαρχία της στην Ελλάδα. Άλλωστε το επαναλαμβάνουν συνεχώς από τον Ερντογάν μέχρι και το τελευταίο κυβερνητικό στέλεχος της τούρκικης κυβέρνησης.

Όσο λοιπόν κάποιοι στην Αθήνα περιμένουν ασκόπως απάντηση από την Τουρκία οι προκλήσεις συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και σήμερα το είπαν στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό. Με τις υπερπτήσεις το μεσημέρι πάνω από το Αγαθονήσι, Παναγιά και Οινούσες αλλά και με δεκάδες αερομαχίες με 6 F-16 και 2 F-4. Αποτέλεσμα να καταγραφούν 37 παραβιάσεις και 4 παραβάσεις ενώ 4 μαχητικά ήταν οπλισμένα και έγιναν 4 εμπλοκές.

Την ίδια ώρα το «Τσεσμέ» που αποχώρησε πριν ένα 24ωρο απέπλεε εκ νέου από το λιμάνι της Σμύρνης και επέστρεψε στη περιοχή των περιοχή ερευνών που έχει ανακοινωθεί με την παράνομη τουρκική Navtex της 15ης Φεβρουαρίου ανάμεσα σε Λήμνο, Άγιο Ευστράτιο και Σκύρο.

Και όλα αυτά λίγα 24ωρα πριν ξεκινήσει η μεγάλη αεροναυτική άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» με την οποία ο Ερντογάν βγάζει έξω όλο τον τούρκικο στόλο.

Απέναντι στην τούρκικη αυτή στάση και προκλητικότητα ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας από το βήμα της Βουλής δήλωσε σήμερα ότι «Η Ελλάδα έχει αυτοπεποίθηση -η Τουρκία δεν θα πετύχει να δημιουργήσει στην Ελλάδα το σύνδρομο Παβλόφ-, αντιδρά όπως πρέπει, και όταν πρέπει, και όχι όπως το επιθυμεί η γείτονα χώρα για λόγους προφανείς για κάθε μαθητή του δημοτικού. Και είναι ευτυχές γεγονός  ότι το σύνολο του ελληνικού πολιτικού κόσμου ανέγνωσε με ευκρινή και με ίδιο τρόπο τον τουρκικό σχεδιασμό».

Φτάνουν όμως οι δηλώσεις αυτές του ΥΠΕΞ για να μαζευτεί η Τουρκία; Γιατί μέχρι σήμερα από αυτή την ελληνική αντίδραση το μόνο που βλέπουμε είναι να παίρνει περισσότερο θάρρος και να προχωρεί σε ακόμα μεγαλύτερες προκλήσεις αδιαφορώντας για την εξέλιξη των διερευνητικών αφού έχουν και τις πλάτες ευρωπαίων που ακόμα συζητάνε πως θα αντιμετωπίσουν την Τουρκία.

Οι σημερινές παραβιάσεις:

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 26η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 4 (3×2 F-16 και 1×2 F-4)

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : –

ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 8

ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : 4

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 4

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 37

ΕΜΠΛΟΚΕΣ : 4

ΠΕΡΙΟΧΗ : Βορειοανατολικό και Κεντρικό Αιγαίο

  1. Τρεις εκ των ανωτέρω παραβιάσεων ήταν οι υπερπτήσεις που πραγματοποίησαν τουρκικά Α/Φ F-16.
  2. Τα ανωτέρω Α/Φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο topics.gr

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ